[google-translator]

Almere City FC U18 en Prestige Elite U18 treffen elkaar weer

17/05/22

Voor de vierde keer dit seizoen kwam de Prestige Elite U18 tegen de Almere City FC U18 ploeg van Jack Austin in een gelijk opgaande eerste helft tegen elkaar in actie. Het beloofde op voorhand een gedreven potje te worden, omdat het 2-1 voor Prestige Sports stond in onderlinge confrontaties dit seizoen.

De gemiddelde leeftijd bij Prestige was dit keer 17,9 jaar. Het was Almere City U18 wat meteen de beste kansen kreeg, maar toch de Elite U18 dat vrijwel gemakkelijk twee keer scoort via twee Prestige spelers die dit seizoen de Academy van Almere City FC verlaten. Het was linksback Chavelly Oehlers (18) die met een mooi en bekeken geplaatst schot in de bovenhoek Prestige op 0-1 voorsprong zette. Kort daarna volgde de 0-2 van Glaucio Tiago Ventura die aan de rand van de zestien uit de draai het net wist te vinden.

Na slordig balverlies op de helft van de tegenstander wist Almere uit een goede snelle counter de 1-2 te maken en zo de ruststand te bepalen.

Na rust ontstond er opnieuw gelijk opgaande strijd tussen de twee ploegen en was het uiteindelijk Prestige die via goed druk zetten de wedstrijd op slot leek te gooien via Joyce Nsingi (18). Almere maakte nog een aansluitingstreffer en na kansen heen en weer in een spannend slot van de wedstrijd waarin de keepers in actie moesten komen bleef de stand 2-3, nadat Joyce Nsingi net zoals tegen NAC nog in de allerlaatste seconde van de wedstrijd opnieuw een dot van een kans miste. Al met al weer een prima overwinning voor de Elite U18 van Prestige.