[google-translator]

Jamiro Monteiro aan kop in de Eastern Conference met Philadelphia Union

03/05/19

De voormalig Eredivisie speler Jamiro Monteiro die bij FC Metz in Frankrijk de kans niet kreeg, grijpt zijn kans in de MLS volledig. De middenvelder is sinds zijn debuut niet meer uit de formatie van Jim Curtin en Dick Schreuder weg te denken. 

In zijn laatste twee wedstrijden voor de overwinning van gisteren op FC Cincinnati was de international van Kaapverdiƫ goed voor zijn eerste goal voor zijn nieuwe club en een assist. Ook in de 2-0 overwinning in eigen huis wist Monteiro weer bijna twee keer te scoren en zijn team naar een overwinning te leiden. De overwinning van gisteren betekende de 5de dit seizoen en goed voor de koppositie in de Eastern Conference en een 4de plek in de algehele MLS League.

De 25 jarige Rotterdammer speelt momenteel op huurbasis in de MLS en lijkt zijn draai snel gevonden te hebben in Amerika. Philadelphia Union beschikt over een optie Monteiro tot het einde van het jaar te huren of de all round middenvelder tegen een transfersom definitief over te nemen van FC Metz, dat vorige week promotie naar de Ligue 1 in Frankrijk veilig stelde. De komende weken zullen dus uitwijzen waar Prestige Sports middenvelder Monteiro de rest van dit kalenderjaar actief zal blijven.