[google-translator]

Prestige Elite U18 wint oefenduel tegen Almere City FC U18

29/03/22

Afgelopen maandag was het voor onze Elite U18 weer zo ver. Zij namen het voor 3e keer dit seizoen op tegen 3e divisionist Almere City FC U18. Interessante ontmoeting, omdat beiden al een keer gewonnen hadden van elkaar.

De eerste de beste uitbraak al na een paar minuten van Joyce Nsingi leidde meteen tot een strafschop. Hij leek op weg naar een doelpunt en kwam vrij in de 16, echter maakte een verdediger van Almere opzichtig hands. Normaal gezien rood, maar in een oefenwedstrijd als deze alleen een penalty.
De penalty voor Prestige werd onberispelijk binnengeschoten door 1 van de 2 dispensatiespelers in de wedstrijdselectie, aanvoerder Mateja Bajunovic. De middenvelder zit nog zonder club na zijn avontuur in Bulgarije, waar hij in totaal tot 10 officiële wedstrijden kwam en goed was voor 2 assists op het 2e hoogste niveau van Bulgarije.

De wedstrijd ging hierna vrij gelijk op, al was Prestige wel duidelijk de iets betere ploeg qua momenten voor de goal. Beide teams probeerde de tegenstander vroeg op de helft vast te zetten. In de 2e helft nam de intensiteit iets toe en liet Prestige wat sneller de bal rond gaan. Met name via de backs Bozhidar Tanev en Ky-Mani van Gönter kwam Prestige de tweede helft continue goed door en was het gevaarlijk. Uiteindelijk wist Soehail Hamdani (16) op het middenveld een bal op te pikken en na een mooie solo door de as van het veld vanaf 20 meter hard binnen te schieten, 0-2.

Soehail was sowieso 1 van de betere spelers op het veld en staat ook niet voor niets in de belangstelling van nogal wat clubs op het moment. De 16 jarige verdediger/annex middenvelder komt momenteel uit voor de U21 van Alexandria’66 waar hij wekelijks uitblinkt.

De 0-3 volgde ook snel. Na een prima actie vanaf de zijkant van Ryan Benhaddane wist hij de bal te krijgen bij spits Imarenakhue (16) die in de zestien de bal hard en hoog in het dak van het doel volleerde. Prestige ging nog wel op jacht naar meer goals maar uiteindelijk bracht Almere na een snelle opbouw de 1-3 eindstand op het scorebord. Prestige U18 trad aan met een gemiddelde leeftijd van 17,6.