[google-translator]

Prestige Elite U23 speelde tegen het nationaal elftal van Sint Maarten

17/05/22

De nationale ploeg is in voorbereiding op de Nations League deze zomer. Je kon meteen in de eerste helft goed zien dat zij zich aan het voorbereiden zijn op de Nations League. Zij wisten goed het tempo uit de wedstrijd te halen en zakte meteen volledig in. Dit was voor ons heel interessant, omdat het voor het eerst was dat een Prestige team zich moest wapenen tegen een elftal dat volledig inzakte en met snelle aanvallers gevaarlijk in de omschakeling was. Zo creëerde Prestige U23 de eerste helft te weinig en was het baltempo veel te laag. Zodoende liep Prestige dan ook volledig in het mes en ging het rusten met 0-2 achterstand.

Tweede helft zijn er een aantal tactische veranderingen doorgevoerd.
Vanaf de allereerste seconde van de 2e helft zette de U23 volle bak druk, en voerden zij het tempo op. Het veld werd goed breed gehouden en speelde hiermee de Sint Maarten defensie kapot. Prestige wist in de tweede helft maar liefst zes keer het net te vinden, tegen in totaal drie van Sint Maarten. Het waren Alvin Fortes, Hamza El Haddaoui (19) en Groothusen die alle drie 1 keer scoorden. En toen was het de Joyce Nsingi show. In een tijdsbestek van 25 minuten scoorde de talentvolle aanvaller van IJsselmeervogels maar liefst drie fantastische goals en was hij uiteindelijk de grote man. Alhoewel middenvelders Reno Becker (16) en Akram Salhi heer en meester waren op het middenveld en het aardig op hun heupen hadden.

Al met al een meer dan vermakelijke tweede helft, na een wat saaie eerste helft met goed voetbal en veel goals.