[google-translator]

Prestige Sports speler Cody Claver zet zijn carrière voort bij SC Cambuur

09/07/16

De snelle linksbenige 19 jarige verdediger Cody Claver kwam niet meer voor in de nieuwe plannen van Alex Pastoor, dat met Sparta promoveerde naar de Eredivisie. Claver speelde twee seizoenen geleden als A junior vrijwel alle wedstrijden van Ado Den Haag U19 en die van jong Ado Den Haag en leek daarmee in eerste instantie een profcontract af te dwingen bij de Haagse club. Echter door de Chinese overname werd het aanbod ingetrokken. Sparta boodt uitkomst en pikte de toen nog maar 18 jarige verdediger op en voegde hem afgelopen seizoen toe aan de selectie.

Ondanks een officieus debuut kwam Cody Claver niet tot officiële wedstrijden bij de hoofdmacht van Sparta. Cody Claver trainde en speelde de afgelopen maand in het team van clubloze profs van Prestige Sports en viel met name in de wedstrijd tegen jong Roda JC positief op. Na een succesvolle stageperiode vorige week bij SC Cambuur wist hij de technische staf voldoende te overtuigen en bereikte hij een overeenkomst met de club voor 1 seizoen, daar waar Almere City en Jong Roda JC ook interesse toonde. Claver zal in eerste instantie deel uitmaken van de selectie van Jong Cambuur, om zich van daar uit in het eerste te spelen en hetzelfde traject te volgen als Jamiro Monteiro en Omar El Baad, twee andere Prestige Sports spelers die zich geweldig ontwikkelden bij SC Cambuur sinds hun overgang vorig jaar. Ook zij maakten toen even deel uit van het Prestige Sports team in de zomer van 2015.

Het officieuze debuut voor zowel jong SC Cambuur als het eerste van SC Cambuur heeft Cody Claver al te pakken, echter is er wel een smetje in het verhaal, vandaag viel hij namelijk in een oefenduel tegen Telstar na een forse trap tegen zijn enkel geblesseerd uit. De blessure lijkt op het eerste oog vrij ernstig, laten we hopen voor Cody en SC Cambuur dat het meevalt. SC Cambuur won overigens de oefenwedstrijd met 4-1 van Telstar vandaag.