[google-translator]

Prestige Sports speler Monteiro onderuit met Kaapverdië in eerste WK kwalificatieduel

11/10/16

Onder aanvoering van de teruggekeerde succestrainer Lucio Antunes vlogen de Blauwe Haaien af naar Dakar in Senegal voor de eerste kwalificatieduel in groep D. Kaapverdiaans international Jamiro Monteiro, die wederom als enige international van SC Cambuur werd opgeroepen voor een interland, beleefde een frustrerende avond. De Senegalezen waren namelijk met 2-0 te sterk, en profiteerde dankbaar van de veel te defensieve basisopstelling van de bondscoach van Kaapverdië. Zo trad hij de eerste helft aan met 5 verdedigers en met maar liefst 4 middenvelders, waarvan drie defensief. Dit ging dus onder meer ten koste van een basisplek voor de kleine spelmaker uit Rotterdam.

Zo haalde de coach na 35 minuten al een verdediger naar de kant en bracht het meteen bij aanvang van de tweede helft bij een tussenstand van 1-0 een aanvallende versterking. Dit veranderde meteen het wedstrijdbeeld compleet, maar ondanks een sterk aanvallend Kaapverdië in tweede helft werd het een klein kwartier voor tijd alsnog 2-0 voor Senegal, dit was ook meteen de eindstand. Het volgende WK kwalificatieduel van Kaapverdië is thuis op het eiland Santiago waar in de hoofdstad Praia tegen Burkina Faso wordt gespeeld, dat met 1-1 gelijk wist te spelen tegen Zuid Afrika.