[google-translator]

Stijn Meijer scoort negen goals namens Almere City

05/09/18

Na een goede voorbereiding begon op 20 augustus 2018 het echte werk weer voor Stijn Meijer. De competitie ging weer van start tijdens een mooie nazomeravond, met een wedstrijd uit in Alkmaar tegen Jong AZ. Het nieuwe 18-jarige supertalent van Almere City mocht direct in de basis beginnen, nadat hij de voorbereiding afsloot met acht doelpunten.

Almere City kwam binnen twintig minuten al op een 0-2 voorsprong, door doelpunten van Niek Vossebelt en aanvoerder Tim Receveur. De eerste kans van Stijn ontstond in de 24ste minuut. Een crosspass van Hamouti werd door Calcan wonderschoon met zijn hak aangenomen. De voorzet die daarop volgde werd door Stijn met zijn hoofd helaas net naast het doel gemikt, maar de manier waarop de spits zichzelf vrij speelde met een mooie vooractie was uitstekend. Niet veel later mocht Stijn toch juichen voor zijn eerste professionele doelpunt. Na goed doorzetten van Stijn werd de verloren bal van Ahannach weer heroverd. Stijn produceerde een mooie actie, a la Van Persie, met vijf verdedigers om hem heen en een schot die laag in de korte hoek belande.

Het bleef 0-3 tot de rust, waarna Stijn in de 62ste minuut werd vervangen. Via Reijnders en Druijf kwam Jong AZ nog wel tot een eindstand van 2-3.

Al met al kan er vastgesteld worden dat Stijn een mooi debuut heeft beleefd. Met drie punten en zijn eerste professionele doelpunt kon de jonge aanvaller laat op de avond weer naar huis.