[google-translator]

Drukke week voor Elite U21 wordt winnend afgesloten tegen FC Den Bosch U21

27/05/22

In een drukke voetbalweek voor het Prestige Sports U21 team werd er na 2 klinkende overwinningen op Fortuna Sittard U21 & Roda JC U21, afgesloten op vrijdag 20 mei met een wedstrijd in en tegen FC Den Bosch U21.

Ook in deze wedstrijd schoot Prestige uit de startblokken en kwam ze al vroeg op een 0-1 voorsprong. In de 14e minuut was het een goede steekbal van Ky-Mani van Gonter (18) op de diepgaande Jesse Adah (17). Die had de bal goed en strak voor, echter werd deze bal door iedereen gemist echter was het de goed meegelopen Alvin Fortes die de bal terugbracht in de 16, waar het Joyce Nsingi (18) was die de bal hard binnen werkte en voor de voorsprong zorgde. In de 28e minuut was het Alvin Fortes zelf die fraai de 2-0 maakte. Na een goede opening Chavelly Oehlers (18) naar de rechterkant van het veld was het Fortes die met een goede individuele actie naar binnen kwam, en met links diagonaal in de verre hoek hard raak schoot.

FC Den Bosch U21 was de 1e helft niet echt bij machte om het doel van Prestige onder schot te nemen, en wanneer dit wel het geval was stond er de goed keepende Max van Herk (23). Hij kon weer rekenen op een uitblinkend centraal duo Mateja Bajunovic en Jonathan Ndosimau. Deze 2 speelden nog maar voor de 2e keer samen en maakten weer indruk.

In de 2e helft was het begin voor FC Den Bosch. Prestige oogde iets slordiger dit resulteerde in een snelle aansluitingstreffer. De goal schudde Prestige Sports U21 meteen wakker.

Bij vlagen werd er goed gecombineerd & ook de persoonlijke duels weer gewonnen. Dit leverde nog een aantal kansen op die niet benut werden. In de 83e minuut was het wel weer raak. Na goed druk zetten van Bajunovic, was het Franslyn Nsingi die uiteindelijk de bal voor zijn voeten kreeg en bedacht zich niet en schoot de bal venijnig vanuit de 2e lijn in de korte hoek.Zo ook deze wedstrijd weer een goal voor de, op amateurbasis, bij Top Oss spelende jonge spits.

Het is wachten wachten op nieuwe tegenstanders om weer van deze mannen te kunnen genieten. Drie overwinningen in vier dagen tijd tegen goede ploegen dat verraad dat er toch heel veel kwaliteit in deze groep zit.