[google-translator]

Gewilde Jerrel Hak verruilt VV IJsselmeervogels voor Sparta Rotterdam

19/05/22

De 21-jarige pijlsnelle aanvaller Jerrel Hak uit Den Haag maakt een prachtige transfer.
De jongeling die in een jaar tijd van club loos naar de Eredivisie gaat was het 1e seizoenshelft dit seizoen een revelatie bij 3e divisionist Unitas. Daar scoorde hij in 1 seizoenshelft 9x en gaf hij 6 assists in 14 wedstrijden. Nu is hij in de 2e seizoenshelft, na te zijn overgestapt naar IJsselmeervogels, in de 2e divisie één van de sterkhouders en in zeer korte tijd publiekslieveling bij de “Vogels” geworden.

Na 19 wedstrijden staat de teller inmiddels op 6 goals en 1 assist. De Hagenees wist al snel na enkele invalbeurten onbetwiste basisspeler te worden onder trainers van der Gunst en Cornelissen. Beiden coaches maakten zich hard voor zijn komst in de winter en creëerden een plek voor hem binnen de ploeg.

Bij Sparta zal Hak in eerste instantie aansluiten bij de beloften, maar in de voorbereiding meedraaien met de eerste ploeg van Maurice Steijn om aldaar indruk te maken en de weg in te slaan naar het eerste.

Via deze weg willen we in eerste instantie VV Unitas bedanken voor hun medewerking in de winterstop, maar ook zeker IJsselmeervogels voor het getoonde vertrouwen en de geboden kansen. Hak heeft zich er in een aantal maanden fantastisch ontwikkeld en zijn visitekaart kunnen afgeven.

Daarentegen heeft Hak een fantastische bijdrage geleverd aan de handhaving van de Vogels in de 2e divisie. IJsselmeervogels stond immers in de winterstop op een zeer penibele positie op de ranglijst.

“Het gaat allemaal heel snel nu, 2 jaar geleden stroomde ik uit als middenvelder bij Almere City FC, die hadden er destijds al een aardig aantal onder contract. In samenspraak met mijn management hebben we de keus gemaakt om verder te gaan als aanvaller. Via het platform van mijn managementbureau heb ik gelukkig heel veel kunnen trainen, spelen en ontwikkelen waardoor ik niet volledig ben komen stil te staan.

Gedurende Corona heb ik het mentaal heel zwaar gehad. Niet kunnen voetballen is al verschrikkelijk, maar daarnaast ook geen club hebben bijna een 1,5 jaar lang is onbeschrijfelijk. Maar ik ben altijd in mijzelf blijven geloven en zo ook mijn management, begeleiders, vrienden en familie. Ik ben blij dat ik twee jaar later sta waar ik wil staan. Toch ben ik er nog niet. Het is pas echt geslaagd als ik een plek afdwing in de selectie van Sparta deze zomer en mijn debuut maak in de Eredivisie. Om dit te kunnen realiseren ga ik alles laten en alles geven voor deze prachtige club.

Ik zet er zelfs mijn HBO studie Ondernemerschap en Retail management naar alle waarschijnlijkheid voor op pauze komend schooljaar. Ondanks alle andere goede opties die ik heb, kies ik vol bewustzijn voor Sparta. Ik denk dat ik bij Sparta pas, maar nog belangrijker Sparta ook bij mij. Ik kan niet wachten op de voorbereiding. Ik heb nog wel een loodzwaar schema met de Vogels. Een goede korte vakantie straks heb ik wel echt nodig. Maar liever teveel wedstrijden dan geen wedstrijden, dat weet ik inmiddels zeker na de afgelopen 2 jaar!” Aldus Jerrel Hak de kersverse Spartaan.

We add prestige to sports….