14/04/19

Voor het eerst in de geschiedenis van Prestige Sports werdt zij vandaag vertegenwoordigd door een U19 elftal. Na een periode van uitgebreide scouting en selectietrainingen start nu eindelijk  het seizoen van de Prestige Elite teams.

Dit jaar komt Prestige Sports niet alleen in actie met haar U21/23 Elite teams,  maar ook met een U17 en een U19 team.

Vanmorgen trapte een samenstelling van talenten vanuit heel Nederland met het Prestige Sports U19 Elite team af tegen een U19 elftal van testspelers van Willem ll. Het werd een memorabele dag.

De mannen van Prestige Sports U19 met een gemiddelde leeftijd van 17,61 jaar aangevoerd door hoofdtrainer Eder Do Rosario waren namelijk ijzersterk in de eerste 31 minuten. Zo sterk dat ze de testspelers van Willem ll U19 al na een half uur spelen te kijk waren gezet. De mannen van Prestige wisten elkaar makkelijk in een hoog tempo te vinden en hadden eigenlijk hun tegenstanders in Tilburg vanaf minuut 1 bij de strot en lieten die de gehele eerste helft niet meer los. Met hoog en agressief druk zetten won het iedere keer snel balbezit.

Na 5 minuten was het dan ook meteen raak spits Dylan de Melo(19) stond op de goede plek in de zestien en kon door goed druk zetten van het Prestige Sports U19 team de keeper makkelijk passeren.

De eerste goal werd in de 22ste minuut opgevolgd met de mooiste goal van de wedstrijd. Een wonderschoon schot van één van de uitblinkers Younes Bouhamed (17). De behendige snelle flankspeler speelde zich knap vrij na een individuele actie vanaf de flank naar binnen en haalde vernietigend uit. De bal belande met een listige krul over de keeper in de bovenhoek. Op dat moment een juiste weerspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Kort daarna was het de beurt aan drie andere uitblinkers om de stand in kort tijdsbestek op te schroeven naar 0-3 en 0-4 in de 28ste en 34ste minuut. Edin Bibjulicia (19) was de architect bij Prestige op het middenveld en bereikte andere uitblinker centrale verdediger Jason Noslin (19) met een puntgave corner door de lucht, die op zijn beurt met een knappe kopbal de keeper en defensie verschalkte. De verdediger die veel weg heeft van ‘Virgil van Dijk’ qua type speler speelde een foutloze wedstrijd. De 0-4 kwam op naam van de zeer sterk en agressief spelende box to box middenvelder Isidore Masanga (17). Na goed bijsluiten kon hij met zijn linker een terug getrokken bal vanaf randje zestien afdrukken.

Dit was tevens de ruststand.

Na rust kwamen er veel B junioren bij Prestige binnen de lijnen die in een andere formatie speelden het duurde dan ook even voordat die grip kregen in de tweede helft. Maar toen dat lukte viel na ruim een kwartier spelen de 0-5. De keeper wist een schot uit de tweede lijn niet goed te pareren. De ingevallen aanvaller Antonio Poeketi (18) liep goed door en kon wat gelukkig toch ook een goal meepikken. Kort daarna maakte de spits van de tegenpartij na een miscalculatie in de defensie van Prestige de 1-5 waarna spits Dylan de Melo ook uit een rebound door een los gelaten afstandsschot vlak voor tijd de 1-6 binnen schuiven, dit was dan ook meteen de eindstand.

De volgende wedstrijd van het Prestige Elite team is komende dinsdag 16 april om 19:00 uur. Dan neemt het Prestige Sports U23 Elite team het op in “het Kasteel” tegen Jong Sparta Rotterdam.

Gezien het feit we ooit met Prestige Sports  begonnen zijn in Rotterdam, de oprichter Carlos Barros zelf ooit jeugdspeler is geweest van Sparta zal deze dinsdag waarop Prestige Sports voor het eerst tegen Sparta speelt een bijzondere een hele bijzondere zijn.

Gelukkig is de toegang gratis en is iedereen welkom en zien we dan ook iedereen die talent wilt scouten en/of Prestige Sports een warm hart toedraagt in het stadion om ons te supporten en een leuke wedstrijd te zien!

Voor opstellingen of aanvragen van oefenwedstrijden tegen onze Prestige Sports Elite teams kunt u mailen met onze coordinator Chris Barros op chris@prestigesports.nl