[google-translator]

Roda JC strikt talentvolle 18 jarige Belgische verdediger

20/02/23

Mechelaar Thibo van den Branden (18) verruilt per direct de beloften van KV Mechelen voor de beloften van de Limburgers.

De centrale verdediger speelde tot nu toe alleen nog in de gehele jeugdopleiding van KV Mechelen. Zo maakt hij een bewuste keuze met zijn overstap naar Limburg.
Van den Branden wist vorig seizoen al in de tweede seizoenshelft een basisplek te bemachtigen in de U21. Hierna stroomde hij door naar de U23 van KV Mechelen. Hier speelde hij in het eerste seizoenshelft ook al 9 wedstrijden voor de U23.

Een overstap naar Roda JC past beter bij de perspectieven en plannen die de jongeling voor zichzelf had gesteld aan het eind van vorig seizoen.
“Ik wil graag binnen 2 jaar doorbreken bij het eerste.
Bij een club als Roda JC ,dat momenteel nog uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie, lijkt me dat op dit moment een stuk reeeler dan bij KV Mechelen. En ik ben zelf ook wel erg gecharmeerd van het Nederlandse voetbal. En ik speel dan ook nog eens niet heel ver van huis in het Nederlands Limburg met deze stap.

Mijn gevoel was meteen goed bij de club. In het verleden zijn er ook vele Belgen die mij voor zijn geweest en er een goeie tijd hebben gekend. Daar streef ik ook naar, ik wil graag de club bedanken voor het vertrouwen en de kans het shirt van Roda JC te mogen dragen.
En zal proberen de verwachtingen rond om mij waar te maken. “

Roda JC toonde veel belangstelling en ziet op den duur kansen voor de jonge Belg om in het eerste te geraken. En zijn blij met de overstap van de jongeling. Van den Branden zal op zichzelf gaan wonen in Kerkrade en eind deze week aansluiten bij de beloften van “de Koempels” op Kaalheide.