[google-translator]

Spits Nino Noordanus verruilt ADO Den Haag voor Letse Eredivisionist

20/02/23

Nino Noordanus maakt een transfer naar de hoogste divisie van Letland, en gaat daar uitkomen voor het ambitieuze FK Liepāja.

De jonge spits wist in de jeugd dusdanig op te vallen dat hij op een gegeven moment kon kiezen uit meerdere clubs. Nadat zijn keuze was gevallen voor de jeugdopleiding van NEC Nijmegen greep hij na twee jaar in Nijmegen de kans om bij de beloften van ADO Den Haag aan te sluiten. Hier dwong hij vorig jaar zijn eerste profcontract af. De aanvaller die op alle posities voorin goed uit de voeten kan wachtte op zijn officiële debuut in Den Haag. Dit bleef jammer genoeg uit. Wel heeft hij nu een gewenste stap te pakken naar het buitenland.

Liepāja is één van de grotere steden van Letland naast de hoofdstad Riga en staat bekend als leuke zomerse vakantiebestemming.
Zo zijn de winters er lang en streng. Maar de zomers daarop tegen heerlijk warm. De stad ligt aan de zee wat het ook een aangename vakantiebestemming maakt. De club speelt de laatste jaren steevast om kwalificatie Europees voetbal en speelt aantrekkelijk en aanvallend.

Noordanus tekent een contract voor 2 jaar met een optie voor nog een jaar. “Ik ben aangenaam verrast. Het niveau en de professionaliteit is heel hoog, ik zou het vergelijken met de top van onze KKD in Nederland. Er wordt wel veel harder en meer getraind dan in Nederland en veel meer van de spelers en spelersgroep geeist. Ik draai momenteel een goeie voorbereiding met de club en voel me goed hier. Heb al in 10 oefenwedstrijden 8x het net weten te vinden en hoop deze lijn door te kunnen trekken naar de competitie. Deze week spelen we nog een interessante oefenwedstrijd tegen Dynamo Kiev.

Ik kom van heel ver en het is niet altijd makkelijk geweest in mijn spelersloopbaan. Ben er zelf met een select groepje mensen om mij heen altijd in blijven geloven en daarom ontzettend blij met deze stap. Kan niet wachten tot de competitie begint” aldus de kersverse aanwinst Noordanus.

We add prestige to sports……