[google-translator]

Fenomeen HHC Hardenberg dwingt profcontract af bij de “Super Boeren”

29/01/23

 

Mike Veenstra (Seshebe, 20 jaar) viel al maanden op als supersub bij HHC Hardenberg in de Jacks League (2e divisie) en als hattrick man bij het U21 Elite teams van Prestige Sports. In 5 wedstrijden met het Prestige Elite Team was hij goed voor maar liefst 11 goals.

De boomlange spits van 1,94m maakte de ene hattrick na de andere met Prestige en verraste vriend en vijand met zijn snelheid, kracht, diepgang en doelgerichtheid. Een clausule in het contract met HHC Hardenberg maakt het mogelijk dat de 20-jarige Emmenaar met Zuid-Afrikaanse en Nigeriaanse roots per direct naar de Graafschap kan.

Mike Veenstra begon met voetballen bij de amateurs DZOH, SVBO in Emmen en was zelfs enkele jaren geleden 1,5 jaar gestopt met voetballen.
De afgelopen 1,5 jaar, waar hij het voetballen in teamverband weer oppikte bij HHC, scoorde hij er op los bij de U23 van HHC Hardenberg waar trainer Erwin van Oosten hem op een gegeven moment van de wingback positie naar de spits positie verplaatste. Dit leverde naast heel veel goals van de spits ook een overgang naar het eerste elftal van HHC Op. Na een ijzersterke voorbereiding met het eerste elftal en onder de begeleiding van management begon de jonge spits op de radar van menig betaald voetbalclubs te komen. In Hardenberg groeide de Emmenaar ondertussen al snel uit tot publiekslieveling.

Eenmaal in het intensieve begeleidingstraject van Prestige is het ook snel gegaan. De jongeling committeerde zich aan Prestige Sports, aan de extra trainingen in Rotterdam (helemaal vanuit Emmen), extra personal trainingen in Groningen bij Serge Fatima van Personal Fanatik en maakte op alle gebieden enorme stappen.

De Graafschap was er dan uiteindelijk snel bij en volgde zijn ontwikkeling op de voet.
Na een hattrick van het fenomeen in een oefenwedstrijd tegen de beloften van de Graafschap met het team van Prestige Sports van U21 top amateur spelers en clubloze spelers, mocht de spits direct op stage komen. Ook daarin wist Mike Veenstra unaniem een onuitwisbare indruk te maken. Ondanks de vele interesse die recent is ontstaan voor de spits, kiest de spits voor het fijne gevoel en plannen van de Graafschap en weten de Super Boeren zo de spits uit handen van andere KKD clubs te houden. De spits tekent een contract voor 1,5 jaar met een optie voor nog een jaar.

“Groot compliment aan de directie en de scouting van de Graafschap, want Mike Veenstra is een naam waarvan we in de komende jaren nog veel van gaan horen.
De 1,94m lange spits is verschrikkelijk sterk, pijlsnel en heel doelgericht. Wanneer hij eenmaal op gang is, is hij niet meer te stoppen. We zijn blij met het vertrouwen van de Graafschap in deze ruwe diamant en het traject wat zij voor hem hebben uit gestippeld. “ aldus zaakwaarnemer Carlos Barros.