[google-translator]

Done Deal | Smaakmaker Jearl Margaritha kiest voor titel aspiraties en ambities van Sabah FC

18/07/23

Smaakmakende en swingende Prestige Sports flankspeler van de Keuken Kampioen Divisie Jearl Margaritha (23) tekent een meerjarig contract in Azerbeidzjan.


Transfer
 

Sabah FC is een stabiele en ambitieuze club dat het afgelopen seizoen 2e eindigde op het hoogste niveau van Azerbeidjan. De komende weken zal zij spelen voor een plek in de groepsfase van de Conference League. Een stap naar de Eredivisie was voor de hand liggend voor de clubtopscorer en speler met de meeste assists bij Top Oss dit seizoen, echter hing er een  prijskaartje aan de beste dribbelaar van de Keuken Kampioen Divisie van vorig en dit afgelopen seizoen.

“Vorig jaar liep Margaritha een aantal transfers mis door een te hoge vraagprijs. Zijn goede prestaties dit seizoen maakte de speler in ieder geval niet goedkoper” Aldus zaakwaarnemer Carlos Barros van Prestige Sports.

 

Jearl Margaritha

“Ergens hoop je ook wel dat de club je dan de transfer gunt. Echter heb ik ergens ook begrip voor dat een club als Top Oss maar 1x in de zoveel jaar in de positie komt dat ze zo een hoge transfersom kunnen binnen halen.

Mooie clubs melden zich dan met concrete interesse bij mijn zaakwaarnemer. Maar het gaat uiteindelijk om de clubs die doortastend zijn en bereid zijn om het hoge gevraagde transfersom te betalen.

 

Keuze

Ik heb gekeken naar wat bij mij past, nodig heb en aansluit op mijn ambities.

Ik ben heel competitief, een speler die graag om titels en prijzen speelt. Ik speelde 3 jaar geleden nog voor een amateur club. Ging van FC Emmen naar de hoofdklasse. Net zoals toen wist ik dat ik weer zo hoog mogelijk wilde gaan spelen zodra de kans zich voor doet. Dus via Almere, en Oss nu in Baku en Europees voetbal. 

 

Zaakwaarnemer

Onze voorkeur ging uit naar een club waar Jearl lekker iedere week blijft spelen en belangrijk kan zijn. Een club die hem helpt de juiste stappen te maken in zijn ontwikkeling zowel als speler en als mens. Je heel graag wilt hebben en daar veel voor over heeft. Dat is tekenend voor het vertrouwen wat ze in Jearl hebben. 

Sabah FC is een jonge,  maar een stabiele goed georganiseerde club met veel ambities. Jearl is voor hen een hele grote aankoop, de grootste in de clubgeschiedenis en dus een belangrijke speler voor ze. Ook voor Top Oss is Jearl Margaritha de grootste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis. Dus een door alle partijeen weloverwogen beslissing” aldus zaakwaarnemer Carlos Barros.

 

Baku, Azerbeidjan 
“Baku is een indrukwekkende wereldstad, dus ik zie dit als een mooie tussenstap naar hopelijk de subtop van Europa. Ik ben nog jong, ik kan in de toekomst altijd nog eens een keer in de Eredivisie spelen, ik staar mezelf daar niet op blind.

Durf te stellen dat ik heb laten zien in de afgelopen 2 seizoenen bij Oss wat ik waard ben. Met Sabah FC kunnen we ons plaatsen voor de groepsfase van de Conference League en gaan we voor de landstitel komend seizoen. Dat is altijd al één van me doelen geweest en heb ik heel veel zin in.” Aldus Jearl Margaritha