[google-translator]

Oefenduel IJsselmeervogels vs Prestige Elite

10/01/22

Vlak voor de winterstop stond er voor ons U23 Elite Team een mooie wedstrijd op het programma namelijk tegen top tweede Divisionist, IJsselmeervogels. Een club die er goed op staat en veel spelers aflevert of opneemt uit het Betaald Voetbal.
Na de wedstrijd tegen Top Oss wederom een mooie uitdaging voor het Prestige U23 Elite Team. Dit keer werd het team vergezeld door Prestige Spelers Jamiro Monteiro en Gianni dos Santos en dat was meteen terug te zien in het spel.

Onze beste Elite U23 speler en topscorer, Jerrel Hak (20), was helaas nog herstellende van een blessure die hij in de laatste competitie wedstrijd met zijn club (derde divisie) op liep. De jonge spits staat overigens nadrukkelijk in de belangstelling van diverse tweede Divisie clubs en enkele betaaldvoetbalclubs uit de Keuken Kampioen Divisie.

Bij IJsselmeervogels deden er ook enkele gastspelers mee waaronder Younes Mokhtar.

Het was dan ook meteen een vermakelijke wedstrijd vanaf minuut 1. Met goed verzorgd veldspel van beide kanten.
In de eerste helft had met name de overhand, maar creëerde de Vogels ook een aantal zeer goede kansen. Prestige kwam dan ook tegen de verhouding op 1-0 achter door een goal uit een corner. Kort daarna sloeg het Elite Team meteen terug en kwamen zij op een 1-2 voorsprong.

Met name de 1-2 van Gianni Dos Santos was een pracht aanval en een mooie afronding. Dit door een magistrale steekpass over 30m van Jamiro Monteiro die zich ondertussen klaar maakt voor de Africa Cup met het Kaapverdiaans elftal. De 1-1 kwam uit een penalty nadat 16-jarige centrale verdediger Soehail Hamdani een fantastische cross pass van achteruit Dos Santos 1 op 1 voor het doel zette. De aanvaller kreeg een duw in zijn rug in de zestien en bezorgde het Elite Team een penalty wat de stand op 1-1 bracht.
De vogels maakte nog net voor rust de 2-2 en dat was dan ook meteen de ruststand.

In de tweede helft kwamen er bij IJsselmeervogels 11 frisse spelers in de ploeg. Desalniettemin was Prestige tot aan de wissels gelijkwaardig en kregen zij een dot van een 1 op 1 kans op de 2-3. Uiteindelijk maakte de wissels van Prestige het team helaas niet sterker. Het was dan na de wissels dat IJsselmeervogels kort achter elkaar toesloeg. De individuele kwaliteiten van, de in het veld gekomen, Danny van den Meiracker maakte uiteindelijk het verschil in het voordeel van de club uit Spakenburg. Hij scoorde twee keer, waar mede door de eindstand werd beslist op 5-2.

Al met al een mooie en zeer aantrekkelijke wedstrijd waarvan het jammer was dat er geen publiek aanwezig mocht zijn door de Corona maatregelen.

Geïnteresseerde clubs die nog een oefentegenstanders zoeken voor hun U17, U18, U21 of U23+ kunnen contact opnemen met onze High Potentials coördinator, Niels van Osta.