[google-translator]

Prestige Sports U23 te sterk voor Jong FC Den Bosch

06/05/19

Vorige week maandag werkten de beloften (U23) van Prestige Sports voor het eerst dit seizoen in stadion de Vliert in Den Bosch een testwedstrijd af tegen de beloften van FC Den Bosch.

In een boeiende wedstrijd die in het begin nog wat op gang moest komen speelde het prestige Sports U23 team een prima pot. Na ongeveer een kwartier spelen werd het via een schitterend genomen vrijetrap van spelmaker Edin Bibjulicia (19) van om en nabij 25 meter bijna 0-1. De keeper van FC den Bosch wist echter via een uiterste krachtsinspanning net de bal bij de kruising weg te tikken. 

Niet veel later tekende spits Nigel Valpoort (20) die ook al trefzeker was als invaller tegen Jong Sparta in ”het Kasteel” na een goed opgezette aanval voor de 0-1. Debutant voor het Prestige Sports team Yassin Kabouni (20) brak goed door over de rechterflank, haalde de achterlijn en bereikte met een goede terug getrokken bal op de rand van de zestien Nigel Valpoort. Waar het vorig seizoen nog het jongere broertje van Nigel Valpoort, Meghon Valpoort (18) was die onder meer voor doelpunten zorgde, is het dit jaar Nigel die het stokje overneemt. Meghon Valpoort kent dit seizoen een bijzonder goed seizoen in Almere.

Via en dankzij de wedstrijden van Prestige Sports maakte Meghon een transfer van Forum Sport U19 naar Almere U19 waar hij momenteel met zijn elftal in de 1e divisie strijd om promotie naar de Eredivisie. Niet alleen maakte hij ook al zijn debuut voor Jong Almere in de tweede divisie dit seizoen maar de aanvaller werd dit seizoen ook international van Curacao U20. 

De 0-1 van Nigel Valpoort die samen met voormalig Roda JC speler Jacky Mmae (24) moeilijk in bedwang te houden waren voor de Bosche defensie was ook de ruststand. Na de rust en wat wissels kwam de wedstrijd wederom weer wat moeizaam op gang en kwam Jong FC Den Bosch wat beter in de wedstrijd. Zo wist Jong FC den Bosch via een corner de bal bij de eerste paal binnen te frommelen en werd het ineens verassend nog 1-1. De defensie van Prestige Sports had tot aan dat moment eigenlijk nog geen echte kans weggegeven.

Het spel golfde vanaf dat moment iets heen en weer. Het was een kleine 10 min voor tijd waar de ingevallen Anthony Fortes (21) zich aan de aandacht van de Bosche defensie onttrok en op een goede diepte pass van Gael Mondo (18) oog in oog met de keeper kwam te staan. Met hem snelde als een duvel uit het doosje de kleine behendige Younes Bouhamed (17) mee, die de bal daardoor zo vrij voor het intikken had. De aanvaller bracht daarmee de eindstand verdiend op 1-2 voor Prestige.

Ook bij Jong FC Den Bosch deden er een aantal testspelers mee van onder meer FC Groningen, Vitesse en Goahead Eagles. Al met al een zeer goede prestatie van een vrij jonge beloften ploeg bij Prestige Sports met een gemiddelde leeftijd van 18,85 jaar. Waarbij een naam ongetwijfeld in de scoutboekjes is belandt. Melverino Silva (16) pas 16 jaar speler van Spartaan’20 U17 maar de meest opvallende man op het veld. De tweebenige jonge back denderde vrijwel de gehele wedstrijd over de linkerflank en had zijn veel oudere directe tegenstander compleet in zijn zak. Onthoudt de naam!