[google-translator]

Spits Stijn Meijer sluit per direct aan bij de U19 van Willem ll

11/01/18

Prestige Sports speler Stijn Meijer (18) jaar, zet zijn loopbaan voort in Tilburg.

De talentvolle spits legde afgelopen zomer nog een driejarig contract bij het Spaanse Deportivo Lugo naast zich neer. Ook liep de jonge bijna 1.90 meter lange spits via Prestige Sports nog stage bij de U19 van grootmacht FC Porto. De Portugezen zouden nu in de winterstop definitief laten weten of ze met Stijn in zee wilden, maar de voormalig jeugdexponent van FC Utrecht en FC Twente kiest eieren voor zijn geld. Hij gaat voor een traject bij de Tricolores.

”Ik ben blij met de ervaring in het buitenland, het heeft me doen realiseren hoe fijn het is om in Nederland te kunnen voetballen. Het was voor mij een chaotische zomer. Aanvankelijk was FC Twente erg blij met mij, ik werd er topscorer van de U19 afgelopen seizoen en had er een goede klick met trainer Bert Konterman en mental coach Bart van Vliet. Speelde zelfs met regelmaat mee met de beloften van FC Twente/ Heracles. Maar kreeg toch tot mijn verbazing midden in de zomer te horen van FC Twente, dat de plannen waren gewijzigd en ik alsnog moest uitkijken naar een nieuwe club. Misschien had het te maken met dat Bert Konterman er geen trainer meer zou zijn van de U19 dit seizoen. Ik weet het niet precies, er werd me eens verweten op de club een keer, dat ik niet genoeg voor me sport leefde. Mijn coaches en ik konden ons daarin niet echt in vinden. Soms oog ik wat nonchalant, dat weet ik van mezelf maar geloof me dat is echt niet zo. Bij Willem ll is daar ieder geval geen ruimte voor. Ben gek van het spelletje en wil niets liever dan doorbreken als profvoetballer en daar hard voor werken.

De meeste clubs waren allemaal al voorzien in Nederland afgelopen zomer op het moment dat Stijn van FC Twente te horen kreeg dat ze niet met hem verder gingen. De gedateerde KNVB regels schrijven voor dat een clubloze (BVO) amateurspeler zich na het verstrijken van de overschrijvingstermijn, niet meer naar een andere BVO op amateurbasis mag overschrijven dat seizoen!  Dus lag het buitenland wat meer voor de hand voor Stijn.

”Het buitenland heeft me gelukkig altijd wel getrokken. Er was bij Deportivo Lugo in Spanje heel veel vertrouwen in mij, ik was er in bloedvorm! Had er in de voorbereiding al een stuk of twaalf in liggen. Ik dwong er een profcontract mee af, kon er voor drie jaar tekenen, maar de beloften komt er momenteel uit op het vijfde niveau van Spanje en dat zagen mijn zaakwaarnemer en ik niet zo zitten. In Nederland in de buurt van je familie en vrienden zijn is uiteindelijk ook toch belangrijker voor mij dan ik aanvankelijk dacht! Mijn zaakwaarnemer had me er nog voor gewaarschuwd. Maar heb absoluut geen spijt van het avontuur! Het is ook gewoon belangrijk om ervaring op te doen. Want ja FC Porto, was FC Porto. Zelfs met de U19 train je afgeschermd op het trainingscomplex waar ook het eerste van FC Porto traint. Als je dan al die mooie dure wagens van die spelers geparkeerd ziet staan. Pfff, hele grote mooie club! Ik weet nu hoe het is om alleen in het buitenland te zitten, dat neem ik mee voor in de toekomst. Voorlopig lekker een aantal jaren in Nederland voetballen. Ik kijk er dan ook naar uit om voor Willem ll te spelen en het hopelijk tot het eerste elftal te schoppen”, aldus de jonge aanvaller uit Aalsmeer.

Stijn Meijer maakte afgelopen zaterdag al meteen zijn debuut in een oefenwedstrijd voor de U19, waarin hij meteen trefzeker was en goed voor de 1-1 in een 1-3 gewonnen wedstrijd op de U19 van VVV Venlo en hoopt voor het belangrijke competitie duel van aanstaande zaterdag tegen de U19 van SC Heerenveen op tijd speelgerechtigd te zijn.

Stijn is één van onze grootste talenten bij Prestige Sports en ik durf te zeggen van Nederland in zijn leeftijdscategorie en dat roep ik niet zo snel mag je weten. Stijn is groot, technisch en sterk, kan een balletje vast houden maar ook goed de diepte ingestuurd worden en scoort makkelijk. En ja Stijn is inderdaad een jongen die ondanks zijn jonge leeftijd soms zijn ongezouten mening geeft, dat wordt vaak als lastig ervaren. Maar daartegenover staat wel dat hij presteert, In de U17 bij FC Utrecht maakte hij zijn goals, dat deed hij ook bij de U19 van FC Twente en dat zal hij zeker ook bij de U19 van Willem ll gaan doen. Het zijn in mijn ogen juist dat soort jongens die wat extra’s kunnen brengen. Je moet er gewoon mee weten om te gaan, Memphis Depay zou ook niet de makkelijkste zijn geweest, maar leverde PSV uiteindelijk wel miljoenen op. We zijn blij dat Stijn een goede stage heeft afgelegd bij Willem ll en ben de club dankbaar voor het vertrouwen. Het is nu aan Stijn om dat vertrouwen terug te betalen en zich verder goed te ontwikkelen, daar is Willem ll een prima club voor. De academie is er volop in ontwikkeling, verteld zaakwaarnemer Carlos Barros over zijn pupil en diens overgang naar Willem ll.