[google-translator]

Uitblinker Prestige Sports Elite team speler weet topclub in Portugal te imponeren

16/08/19

Één van de uitblinkers van het Prestige Sports Elite team Jason Noslin die uitkwam voor een amateurclub in Rotterdam de afgelopen seizoenen tekende deze week na een succesvolle stage zijn eerste profcontract en dit meteen bij een topclub in Portugal. 

Voor voetbal Nederland is hij wellicht nog een volstrekt onbekende maar in Portugal heeft de pas 19 jarige Jason Noslin stevig op de deur geklopt. Hij imponeerde alles en iedereen in Portugal tijdens zijn stageweken bij Sporting Braga. Wist zelfs tijdens zijn stage al de aandacht op te wekken van de andere topclubs in Portugal.

De jonge verdediger die enkele jaren geleden nog als spits door het leven ging gaat aan de slag bij één van de clubs in Portugal waarvan de jeugdopleiding tot één van de beste van het land en van Europa behoort.

De voormalig verdediger van amateurclub Alexandria’66 melde zich enkele maanden voor de zomer bij zaakwaarnemersbureau Prestige Sports en wist indruk te maken op de trainingen. Dit deed hij daarna ook in de wedstrijden met het Prestige Elite team tegen diverse BVO’s in Nederland. Prestige Sports geldt al jarenlang als hét bureau die via dit project ieder seizoen spelers bij profclubs plaatst en aan profcontracten helpt. 

Na een hele zomer lang intensief te hebben doorgetraind was de jonge centrale verdediger helemaal klaar voor wat komen zou.

De verdediger met Surinaamse roots wist dusdanig te imponeren dat ze bij Sporting Braga een toekomstige van Dijk in Jason Noslin zien.

Hij speelde de afgelopen weken ook diverse wedstrijden mee met de U23 en het reserve team van Sporting Braga, beter bekend als Braga B. De jonge Rotterdammer trainde ook al zelfs een paar keer met het eerste elftal van Braga mee. 

Het eerste elftal van Braga komt momenteel uit in de Europa League en wist de eerste wedstrijd van de tweeluik met Brøndby 3-1 te winnen. Daarmee heeft de ploeg van hoofdcoach Sa Pinto zich een goede uitgangspositie verschaft.

Braga B op hun beurt degradeerde helaas het afgelopen seizoen uit de tweede hoogste divisie van Portugal.

Het aantrekken van “Jason” zoals hij in Portugal genoemd wordt en tevens de naam wat ook op zijn rug zal prijken, moet mede bijdragen aan directe promotie terug. Gezien zijn jonge leeftijd zal hij ook de topwedstrijden tegen onder andere FC Porto, Sporting Lissabon en Benfica meespelen met de U23 ploeg van Sporting Braga.

Na de onwerkelijke transfer van Ilounga Pata van Alphense Boys naar Huddersfield Town deze transferwindow weet management bureau Prestige Sports zich ook dit keer weer te onderscheiden met een hele bijzondere transfer van een speler die een amateurclub verruilt voor een profclub, niet zomaar een club maar een topclub in Portugal, Sporting Braga clube de Portugal!

De bijnaam voor de trotste club uit het hoge Noorden van Portugal is ‘Os Guerreiros’ vrij vertaald “De Strijders” dat gaat zeker op voor dit verhaal en dit talent.

“Het is erg moeilijk te accepteren als je zo graag wilt dat je niet altijd de kans krijgt. Ik heb altijd in mezelf gelooft en bleef altijd trainen en investeren in mezelf. De laatste maanden waren heel intensief ik stond op een gegeven moment bijna elke dag op het veld, wekenlang. Hopende op dat deze dag zou komen. Sporting Braga is een prachtige club veel en veel meer dan wat ik er van verwacht had. Er kwamen aan het einde van het seizoen opties voorbij: hoofdklasse, 3e en 2e divisie maar me zaakwaarnemers wilden daar niets van weten. Vaak is het andersom. Dan adviseren zij je juist maar de amateurs te gaan. Ben blij dat dat bij mij niet is gebeurd anders had ik hier nu niet in Portugal gezeten. 

Op sommige momenten waren zij nog meer vastberaden dan ikzelf moet ik eerlijk bekennen. Maar het deed me tegelijkertijd wel enorm beseffen dat er kansen gingen komen en dat ik daar klaar voor moest zijn” verteld de jonge verdediger die veel vergelijkenissen vertoond met top verdediger Virgil Van Dijk. Altijd mooi natuurlijk als je als speler wordt vergelijken met zulke topspelers. Het is natuurlijk wat overdreven want Virgil is een gigant en een voorbeeld voor me. Het is aan mij om aan die verwachtingen te voldoen. Ik loop daar niet voor weg. Dat zou gek zijn, nu ik juist heb wat ik wil”.

“Heb wel eens gezegd tegen mijn vrienden dat ik ooit eens de defensieve zorgen van Feyenoord zou oplossen. Dan zou de cirkel echt rond zijn voor mij. Hier doorbreken, naam maken voor mezelf en dan ooit voor Feyenoord uitkomen”.

Trust your struggle and put your faith in the hands of the ones who beleived in you while no one else did. 

Add prestige to your sports……