[google-translator]

Done Deal| Prestige Sports speler Xavier Mbuyamba (17) verruilt MVV Maastricht voor FC Barcelona

26/08/19

Prestige Sports realiseerde deze zomer al een aantal droomtransfers in onder meer Engeland en Portugal, maar leek het beste voor het laatste te bewaren en plaatse vandaag de kers op de taart door voor één van haar cliënten een sensationele transfer af te ronden. 

 

We just took it to a whole another level!

Het felbegeerde toptalent Xavier Mbuyamba(17) brak afgelopen seizoen op 16-jarige leeftijd door bij MVV Maastricht in de Keuken Kampioendivisie en had dan ook na een aantal zeer sterke optredens de topclubs in Europa voor het uitkiezen.

Xavier Mbuyamba leek lang op weg naar Chelsea FC. De centrale verdediger legde er een succesvolle stage af en had in London een mooi meerjarig contract kunnen tekenen. Ware het niet dat de ban die Chelsea momenteel het roet in het eten gooide. Mbuyamba had uiteindelijk nog wel vele andere prachtige topclubs waaruit hij kon kiezen, maar ging niet over één dag ijs. 

“Er is hier en daar in samenzwering met MVV het nodige negatieve verzonnen en gepubliceerd door ‘De Limburger’ geloof ik. Dat het zo lang stil was rondom Mbuyamba na de stage van Chelsea, dat Vitesse Mbuyamba zou hebben geweigerd en nog meer onzin. Allemaal onwaarheden. Dit met als doel de speler en zijn management te beschadigen.

Wij begrijpen dat MVV teleurgesteld is met de uitkomst van de gesprekken die gevoerd zijn en dat ze een geweldig talent door de vingers hebben laten glippen. Maar zowel speler en management hebben uiterst correct gehandeld naar de club toe, en zijn serieus in gesprek gegaan met MVV over een verbintenis”.

De club heeft veel te lang gewacht met het aanbieden van een contract, had geen duidelijk en concreet plan en zette achter de schermen hevig aan tot een contractbreuk tussen de speler en ouders en zijn management.

“Ik als management van de speler kreeg  op een gegeven moment per ongeluk zelfs een mail binnen van Ron Elsen, afgelopen seizoen nog hoofdtrainer van MVV gericht aan de directie. Dat ze mij als zaakwaarnemer moesten uitschakelen. Xavier werd op dat moment ook al voor gesprekjes kamertjes binnen geroepen en onder druk gezet. Hij zou zich niet door een zaakwaarnemer moeten laten begeleiden, moest het voorstel wat hem gedaan was accepteren en werd opeens op de bank gehouden. Dat de speler op basis daarvan dan besluit zijn heil ergens anders te zoeken lijkt me dan ook een logisch gevolg. 

“We hebben ons er uiteindelijk niet door laten afleiden en de rust rondom Xavier bewaard. Je bent maar 1x 17 jaar en een toptalent, het maken van de juiste keuzes is dan waar het om draait. Je moet je dan niet gek laten maken. Maar gewoon samen met je management en je familie in alle rust de juiste keuzes maken’ verteld zaakwaarnemer Carlos Barros van Prestige Sports”.

 

Xavier Mbuyamba zelf aan het woord;

“Voor een club als FC Barcelona uitkomen en door hen verder opgeleid worden is misschien een kans die zich niet een tweede keer zal aandoen. Ik had bij veel clubs een goed gevoel. Voel me nog steeds enorm gevleid dat zulke mooie clubs waar je altijd van hebt gedroomd je graag willen hebben. Maar toen me zaakwaarnemer me belde en me vertelde dat hij zich bij FC Barcelona had gemeld en ik er daar goed op stond en zij mij graag wilde hebben, kreeg ik een speciaal gevoel. Dat gevoel is uiteindelijk voor mij doorslaggevend geweest. Dat had ik bij Chelsea en Barcelona”. 

Uiteindelijk acht de geboren Maastrichtenaar zelf ook in samenspraak met zijn management Prestige Sports en zijn familie de kans het grootst bij FC Barcelona uit te kunnen groeien tot een topverdediger.

“Ik heb altijd gedroomd van het hoogst haalbare, UEFA Youth League, Champions League en het Nederlands elftal” in mijn keuze wilde ik een keuze maken die daar zoveel mogelijk aan kon bijdragen” verteld de kersverse Catalaan. 

Zaakwaarnemer Carlos Barros sprak met diverse topclubs.

“Overal hadden ze een goed verhaal en boden zij goede plannen, maar nergens was het gevoel zo goed als bij Chelsea en Barcelona. Patrick Kluivert heeft een mooie visie over hoe toptalent in Barcelona moet worden ontwikkeld. En dat is precies wat we zochten voor Xavier”

Het jonge talent afkomstig van een Nederlandse moeder en een Congolese vader onderging enkele dagen geleden een medische keuring en tekende in het bijzijn van ondermeer al zijn broers en moeder vandaag een meerjarig profcontract met FC Barcelona. Morgenavond om 21:00 uur mag de kersverse aanwinst al zal zijn opwachting maken. De U19 van FC Barcelona speelt namelijk ten ere van de opening van het nieuwe Johan Cruyf stadion voor de jeugd en FC Barcelona B een wedstrijd tegen de U19 van AFC Ajax, een prachtig affiche dus.