[google-translator]

Prestige Sports tekent 17-jarige verdediger Adam Zaian!

06/04/22

NEW SIGNING | Prestige Sports tekent 17-jarige talentvolle verdediger Adam Zaian!

Adam Zaian, op dit moment spelend voor de jeugdopleiding van Alphense Boys, is een sterke centrale verdediger van 1.87m met voetballend vermogen.

Adam speelde al tot de onder 16 bij FC Utrecht waar hij ook aanvoerder was. In zijn laatste jaar bij FC Utrecht deed een enkelblessure hem de das om en kwam hij via USV Hercules bij Alphense Boys terecht. Bij laatst genoemde maakt hij veel indruk als centrale verdediger en als defensieve middenvelder.

Bij Alphense Boys speelt hij nu in de U18, maar wordt hij al vrijwel wekelijks doorgeschoven naar de U21. De U21 speelt tegen BVO teams, clubs als Willem II, PEC Zwolle en Vitesse.

In het begin van dit seizoen viel Adam voor het eerst op bij onze scouting. In onze ogen heeft Adam het profiel van een moderne centrale verdediger. Een speler met een goede passing, iemand die vanuit achter kan indribbelen en de juiste keuzes kan maken aan de bal. Hij is fysiek sterk in de duels en beschikt over een goede trap.

In zijn optredens merkte scouting dat hij vrij constant was in het spelen van goede wedstrijden. We zijn er daarom wel van overtuigd dat Adam nog wel een stap kan maken. Zo staat hij al bij een aantal BVO’s op de radar en is het nog maar de vraag of de jonge centrale verdediger volgend seizoen nog te behouden is voor Alphense Boys.

Naast zijn voetballende kwaliteiten beschikt Adam over een sterke persoonlijkheid waarin hij zelf kritisch durft te zijn op zichzelf en er ook naar streeft het maximale uit zichzelf te halen. Vandaar ook zijn keuze voor ons management. “Ik vind het belangrijk dat een management met mij bezig is om mij beter te krijgen. Ik wil slagen als voetballer en betaald voetbal halen. Samen met Prestige heb ik een gericht ontwikkelingsplan en hoop ik uiteindelijk de stap te maken”.

Welkom bij de Prestige Family Adam and thank you for adding Prestige to your sports…