[google-translator]

Felbegeerd talent Soehail Hamdani terug bij Sparta Rotterdam

17/05/22

Done Deal | In Nederland, felbegeerd talent Soehail Hamdani terug bij Sparta Rotterdam.

Afgelopen seizoen maakte Soehail Hamdani (16), familie en management een bewuste keuze om de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam zelfstandig te verlaten en aan te sluiten bij de U21 van Alexandria’66. Gebrek aan synergie met de toen zittende directie van de club heeft Soehail destijds doen besluiten de club te verlaten.
Bij Alexandria’66 kon het talent werken aan specifieke aspecten en uitkomen in divisie 2 tegen spelers die 4-5 jaar ouder zijn dan hij zelf.

In het afgelopen jaar zijn er veel Eredivisieclubs die zijn ontwikkeling nauwlettend hebben gevolgd en Hamdani wilde hebben. “Ik vind het belangrijk dat een club een plan met mij heeft. Dat ik waardering voel, zodat ik goed kan presteren en beter wordt. Ondanks dat ik bij Sparta van de U16 gewoon door was naar de U18 begonnen mijn familie en ik in mijn laatste jaar steeds meer te twijfelen. In het afgelopen jaar heb ik uiteindelijk veel waardering gevoeld van trainers, begeleiders, maar vooral van de nieuwe mensen van Sparta die allemaal hebben gehoord dat ik de potentie heb om het 1ste van Sparta te halen. Voor iemand die zo lang in de Sparta opleiding heeft gezeten als ik, is het ook altijd een droom geweest om in het Kasteel in het rood witte shirt als Rotterdammer voor Sparta uit te komen. Ondanks interesse van andere Eredivisieclubs heb ik besloten om terug te keren naar mijn club, Sparta.
In tegenstelling tot vorig jaar heeft Sparta nu een duidelijk plan met mij en willen ze mij samen met mijn management helpen in me ontwikkeling. Dat was voor mij doorslaggevend.” Aldus de centrale verdediger Hamdani.

Bij Sparta zal Soehail in 1e instantie aansluiten bij de U18 met als inzet dat hij zich zo ontwikkelt dat hij in hetzelfde seizoen nog de overstap naar de beloften kan maken. Vanuit daar verder ontwikkelen tot 1e elftal speler van de club.

Wij danken Sparta voor het op waarde schatten van de speler en het getoonde vertrouwen in de speler en zijn begeleiders. En voor de moeite die ze hebben genomen om een groot talent terug te halen, want dat is Soehail. Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.

We add prestige to your sports……