[google-translator]

Na een bloedstollend duel wint sv Charlois / Prestige U23-1

15/09/22

Na een bloedstollend duel wint sv Charlois / Prestige U23-1 en nemen zij de koppositie in U23 divisie 3 over van Kozakken Boys U23-1.

Onze mannen hebben afgelopen wedstrijd met 3-2 gewonnen en staan nu op de eerste plek! Aanstaande zaterdag spelen onze mannen tegen sv Poortugaal die nu op de zesde plek staan.

Man of the Match is middenvelder en matchwinner Joshua Ibinayin (2002).
Het verhaal van Joshua is opmerkelijk. Hij voetbalde en studeerde in Slowakije, maar verhuisde vorig jaar als student naar Oekraïne. Toen er eerder dit jaar de oorlog uitbrak vond hij asiel in Nederland. Hier vernam hij al snel over het platform dat Prestige biedt aan clubloze spelers en meldde zich aan. Momenteel is hij één van de meest gedisciplineerde spelers van ons platform.
Joshua mist geen training, is altijd op tijd en speelt en traint letterlijk of zijn leven er van afhangt. Daar kunnen wij allen een voorbeeld aan nemen. Voetbal is momenteel het enige wat Joshua heeft. Gelukkig heeft hij zich recent nog wel kunnen inschrijven voor de opleiding Business Management HBO en is hij in afwachting van een verlenging van zijn Visa.

Bij aanvang op ons platform moest hij nog wel heel erg wennen aan het niveau, maar lijkt zijn draai nu te hebben gevonden. Het was dan ook mooi dat juist hij in de dying seconds, uit een afgeslagen corner, het sv Charlois/Prestige U23-1 team naar een terechte 3-2 overwinning volleerde.

Ook linkervleugel verdediger Delgano Hitijahubessy en keeper Mees van Opstal solliciteerden met hun sterke optredens naar de Man of the Match titel. Maar Joshua was afgelopen zaterdag het goudhaantje.

scoreverloop:
⚽️ ‘32 1-0 Obed (🅰️ Glaucio)
⚽️ ‘72 2-2 Debutant Eren Yildiz (🅰️ Nadir)
⚽️ ‘94 3-2 Joshua Ibinayin