[google-translator]

Prestige Sports U23 team speelt in een boeiende wedstrijd gelijk tegen Jong Roda JC

19/07/16

Afgelopen zondag 17 juli 2016 speelden de clubloze profs aangevuld met wat top amateurtalenten tot en met 23 jaar tegen het belofte elftal van Eredivisieclub Roda JC.

De wedstrijd werd om 14:00 uur gespeeld op het hoofdveld van BZC/ Zuiderpark.

De ruim 200 bezoekers die op de wedstrijd waren afgekomen waaronder opvallend veel scouts en zaakwaarnemers kregen een leuke boeiende wedstrijd te zien, met een fris en scherp Prestige Sports team. Daar waar het in de heenwedstrijd een gelijkopgaande wedstrijd was, was in Rotterdam Prestige Sports duidelijk de betere ploeg. Maar net zoals in Limburg wist het Prestige Sports niet meer kansen om te zetten in doelpunten dan jong Roda JC.

Sterkhouders bij jong Roda JC waren de linksback Franklin Rodrigues en de pas 16 jarige middenvelder Nicky Souren, na een moeilijk eerste kwartier voor Jong Roda JC, waarin Jarredson Izijk afkomstig van de AFC Bournemouth academy namens Prestige Sports een opgelegde kans miste op de 1-0 kreeg Roda JC ietsjes meer grip op de wedstrijd. De ploeg drong halverwege de eerste helft wat maar aan, maar kon niet echt kansen creëren, wel was er een goed afstand schot na knap rond spelen, maar die pareerde de doelman van Prestige Sports Delano Kortstam van jong Dordrecht met een katachtige refelx. Kort daarna was Ricardo Malaihollo afkomstig van Go Ahead Eagles in de zestien meter niet scherp genoeg en leidde een te korte terugspeelbal tot een terechte penalty voor Roda JC. Dat kwam Roda JC op dat moment goed uit omdat de backs tot dan toe, hun handen vol hadden aan de sterk spelende Alvin Fortes, die afgelopen week nog een akkoord bereikte met Boluspor over een vroegtijdige beëindiging van zijn contract. De creatieve vleugelaanvaller mist nog wat ritme maar desondanks liet hij zien dat hij voor iedere Jupiler club in Nederland een directe versterking zou zijn. Opvallend bij Prestige Sports was het optreden van een drie mans verdediging, Brian Bawuah 18 jarige verdediger van Sparta Nijkerk die nog op zoek is naar een profclub, Chris Barros(24) die dit seizoen de overstap maakte van Vitesse Delft naar CWO tevens een van de twee oudere spelers binnen het Prestige Sports team en Denzel Budde 19 jaar en afgelopen seizoen spelend voor PEC Zwolle U19, momenteel ook nog geen club waren fenomenaal en gaven geen millimeter weg aan de sterke voorhoede van Jong Roda JC.

Prestige Sports drong zelf nog wel aan onder aanleiding van aanvoerder Rashid Browne in de eerste helft op een gelijkmaker en kwam tot een paar goede kansen maar wist die niet te verzilveren. Beide ploegen zochten dus de kleedkamer op met een 1-0 tussenstand in het voordeel van Jong Roda JC.

De tweede helft zette Prestige Sports orde op zaken, met wat wissels op het middenveld en voorin trok Prestige Sports vrijwel de gehele tweede helft de wedstrijd naar zich toe. De meest opvallende man in de tweede helft was zonder twijfel 19 jarige Prestige Sports speler Ayoub Boukhari, een familienaam die al reeds veel goede voetballers heeft voorgebracht. Hij deed op een manier wat je deed denken aan Johan Cruyf, de baas op het veld. Met een goal en een assist en weergaloze passeer acties en pasjes trok hij het hele spel naar zich toe en dirigeerde hij het elftal van Prestige Sports naar een goed resultaat en goed verzorgd voetbal. De spelers van Jong Roda JC kregen werkelijk geen grip op deze speler was simpelweg niet van de bal af te zetten en dat te bedenken dat Ayoub 60 kg weegt en 1,70 lang is. Uiteindelijk wist Jong Roda JC uit een counter wel ook nog een tweede goal te maken waardoor de eindstand 2-2 werd. Alle 4 de goals hadden een Marokkaans tintje, beide goals van Roda JC werden gemaakt door Nidal Hammoui. En bij Prestige Sports scoorde naast Ayoub Boukhari ook debutant Fouad El Ayoubi, Fouad die een sterke indruk maakte is een talentvolle 18 jarige spits spelend bij vv Gestel in Brabant, gescout door Prestige Sports die samen met Denzel dos Santos een zeer gevaarlijk duo vormde in de spits bij Prestige Sports in de tweede helft. De twee lieten op de training al zien een aardige klik met elkaar te hebben, dus we kijken er allemaal naar uit om ze vanavond om 20:00 uur vanavond weer in actie te zien tegen Stedoco, de ploeg die in Mei dit jaar nog van Kozakken Boys wist te winnen. In Giesselanden op het complex van Stedoco treft Prestige Sports haar waardevolle relatie voor de derde editie. Sterkhouders Rashid Browne, Ayoub Boukhari en Brian Bawuah en Alvin Fortes zullen er helaas voor de liefhebbers vanavond niet bij zijn, daar waar Browne begonnen is aan een stage bij FC Oss en de anderen andere verplichtingen hebben. Zij worden vervangen door Boris Rasevic vorig seizoen uitkomende voor Jong PEC Zwolle en Matthew Jones en Djaniny Mendes Lopes 15 jaar beiden van Feyenoord AV. Eerdere confrontaties waren mooie wedstrijden waarin Stedoco een keer wist te winnen en waar de andere keer met 4-4 gelijk werd gespeeld, neemt Prestige Sports vanavond revanche?

Kom kijken, de toegang is gratis!