[google-translator]

Prestige Sports Weekend Round Up #15

30/11/17

Andre Vidigal Prestige Sports

In onze 15de editie van de Prestige Sports weekend Round Up is de jonge Portugees ANDRE VIDIGAL speler van de week! De jeugdinternational was al van grote waarde voor Fortuna Sittard met zijn invalbeurt in de met 2-1 gewonnen wedstrijd vorige week vrijdag tegen Go Ahead Eagles en deed daar een schepje boven op in de derby tegen Helmond Sport afgelopen maandag. Misschien wel twee schepjes, want de jonge aanvallend ingestelde speler en inmiddels clubtopscorer bracht zijn indrukwekkende doelpuntenmoyenne van 5 naar 7 goals in 9 wedstrijden voor Fortuna Sittard dit seizoen. En dan te bedenken dat de veelzijdige aanvallende middenvelder pas vijf keer in de basis stond dit seizoen. Het moge duidelijk zijn dat hij niet veel minuten nodig heeft om het net te vinden. Andere sterkhouder LISANDRO SEMEDO van Fortuna Sittard speelde eveneens een sterke pot en was weer goed voor een assist op de eerste goal in de wedstrijd van Vidigal. De twee weten elkaar blindelings te vinden in het veld. Voor de Kaapverdiaanse Portugees was dit al zijn 9de assist dit seizoen met de beker meegeteld. Zelf heeft hij er ook al zes in liggen in de competitie.

JAMIRO MONTEIRO

Jamiro Monteiro diende met Heracles Almelo zich te revancheren voor de flater tegen Ado Den Haag. Dit gebeurde ook, in Almelo werd het 2-1 tegen NAC Breda en was Monteiro zelf dichtbij een treffer en een assist. De middenvelder speelde een stabiele pot, ondanks hij zichzelf niet wist te belonen met een treffer. Zeker omdat de soloactie die daaraan vooraf ging eentje was om in te lijsten. Ergens in die demarrage werd een NAC Breda speler vinnig door de beentjes gespeeld, maar werd zijn schot uiteindelijk gekraakt. Overall performance werd door de Telegraaf beloond met een plek in de elftal van de week. De middenvelder van Heracles blijft er een hoog niveau halen en lijkt erg belangrijk voor hun spel. Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen Willem ll op de planning.

TORINO HUNTE

Dat zelfde Willem ll speelde knap gelijk tegen het VVV Venlo van Torino Hunte. Die 90 minuten goed meespeelde voor de ploeg uit Venlo en nog wervelend aan de wedstrijd begon. De Venloenaren wisten namelijk al snel op een 2-0 voorsprong te komen en daarna ook nog naar een 3-1 voorsprong. Maar zij verspeelden uiteindelijk beiden voorsprongen en kregen te maken met Ogbeche, die maar liefst drie goals op zijn naam mocht schrijven. Zo eindigde het duel in een 3-3 gelijkspel. Komende zaterdag komt AZ Alkmaar op bezoek in de Koel.

TIBEAU SWINNEN

Tibeau moest met FC Eindhoven eerst nog een 0-4 verlies slikken tegen De Graafschap vorige week vrijdag, maar kreeg gelukkig snel al de kans om het verlies snel recht te zetten. Cambuur Leeuwarden kwam op bezoek. De Eindhovenaren kwamen door een goede interceptie en een assist van Swinnen, die overigens een uitstekende eerste helft speelde zelf op een 1-0 voorsprong. Daarna leek FC Eindhoven opzichtig veel moeite te hebben om de voorsprong uit te breiden. FC Eindhoven liep na een verschrikkelijke blunder van Doriano Kortstam dan ook tegen de gelijkmaker aan, de wedstrijd kon toen beiden kanten uitvallen zeker, omdat Cambuur zich in de tweede helft nadrukkelijker melde. Maar de Eindhovenaren werden gered door een zeer matig speldende Omar El Baad, die diep in blessuretijd zijn directe tegenstander niet kon bijhouden en hem in de zestien van achteren opzichtig onder uit haalde. Hij mocht van geluk spreken dat de scheidsrechter het bij een gele kaart liet, rood was toch wel echt op zijn plaats geweest. Des al niet te min, pakte Lieder dat cadeautje gretig uit en bleven de punten in Brabant na de 2-1 overwinning.

AYRTON STATIE

Ayrton Statie gaat lekker in Azerbedeidjan de linkspoot die de hele flank bestrijkt voor FC Sebail was wederom goed voor de winnende treffer in de doordeweekse bekerwedstrijd die met 2-1 gewonnen werd. In het weekend speelde de ploeg uit Baku nog met 0-0 gelijk Sumqayit. De komende weken staat er een loodzwaar programma voor Statie met zijn ploeg. Zijn treffen achter elkaar de top drie van de ranglijst zo ook dus Qarabag FK, FK Qabala en Zira. Belangrijke weken dus voor de Curaçaose international.

JONATHAN OKITA & SHERMAR MARTINA EN DILIVIO JUNGSCHLEGER

Onze mannen van MVV leken bezig aan een vrije val op de ranglijst, maar wisten eindelijk eens weer drie punten binnen te halen. In een derby tegen Helmond Sport waren ze met 3-1 te sterk. Waar Shermaine Martina nog altijd geblesseerd is, startte Shermar Martina (niet helemaal fit) samen met Dilivio Jungschleger op de bank. Okita stond wel gewoon in de basis en was dan ook goed voor de 1-0 van MVV, dit was alweer de 6e goal van het seizoen voor de flankspeler van Prestige Sports. Jungschleger bleef nog 90 minuten op de bank. Om maandag vlak voor tijd in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen FC Emmen alsnog vlak voor tijd zijn opwachting te maken. Voor de jonge flankspeler was het zijn officiële debuut in het betaald voetbal. Ondanks het verlies, van harte proficiat met deze bewerkstelliging.

MOHAMMED EL OSROUTI

Mo is back, met een nieuwe hoofdtrainer aan het roer wist VVSB eindelijk eens te winnen. In Groesbeek tegen de Treffers wist El Osrouti halverwege de eerste helft door een kluwe van spelers met een listig steekpasje zichzelf met een assist op het wedstrijdformulier te zetten. De assist op de enige goal in de wedstrijd is goed voor drie hele welkome punten voor VVSB. Met zijn ijver en loopacties hield hij de verdediging van de Treffers goed bezig.

HENK VAN SCAHIK & MATHIJS ELDERMAN

Ook Henk van Schaik en Mathijs Elderman lieten zich gelden deze week voor Jong FC Twente. Henk op het veld en Mathijs daarbuiten. Henk speelde namelijk 90 minuten mee in een oefenduel tegen de beloften van Schalke 04, een eerdere confrontatie eindigde in een overwinning voor de jonge Tukkers dit seizoen. Dit keer wisten de Duitsers een 1-0 overwinning naar zich toe te trekken. Henk speelde een sterke pot. Mathijs daarop tegen, mocht voor het eerst joggen/rennen na zijn knieblessure. De jonge Groninger loopt aardig voor op schema wat betreft zijn herstel en dat is een goed teken!

KEVIN RINGELING

Kevin begon vertrouwd op zijn rechtsback positie en kwam met Excelsior Maassluis vrij snel verdiend op voorsprong. Door een fout in de het hart van de verdediging, kwam Rijnsburgse Boys twee keer dankzij een matig fluitende scheidsrechter langszij en op voorsprong. Dit zorgde ervoor dat de trainer Jeroen Rijsdijk een wijziging toebracht in zijn defensie. Kevin werd naar het centrum gehaald en vulde deze positie met verve in. De jonge verdediger nam initiatief in de opbouw, en wist zich goed te wapenen tegen de snelle aanvallers van de Rijnsburgse Boys. In de laatste secondes had Ringeling nog bijna zelfs de gelijkmaker op zijn schoen maar zijn inzet werd geblokt. Zo liep de formatie van Rijsdijk en Ringeling tegen een 2-1 nederlaag op. En dienen zij zich te gaan herpakken thuis tegen FC Lienden.

NINO VAN DEN BEEMT

Linker centrale verdediger van SC Cambuur boekte een zakelijke 2-1 overwinning met Jong SC Cambuur op de beloften van Go Ahead Eagles. In Leeuwarden  speelde de jonge verdediger speelde daarin heel verdienstelijk en de volle 90 minuten mee. Nino ontwikkeld zich sterk in Leeuwarden bij de beloften onder Dennis van der Ree maar wacht nog altijd op zijn officiële debuut bij het eerste van SC Cambuur.

DILIVIO HOFFMAN en RONALDO LIMA DUARTE

Prestige Sports spelers Ronaldo Lima Duarte en Dilivio Hoffman wonnen wederom met jong FC Den Bosch. Dit keer was het Dilivio Hoffman die met een vrije rol in de spits goed was voor de enige treffer in de wedstrijd in de met 1-0 gewonnen wedstrijd van Vlissingen.