[google-translator]

Weekend roundup #9

10/10/17

MO EL OSROUTI
Afgelopen zaterdag waren we met Prestige Sports weer uitgeweken naar Noordwijkerhout om de revelatie van de tweede divisie weer eens grondig te bekijken. En dit keer weer tegen een tegenstander van formaat, tegenstander voor de competitie was VV Ijsselmeervogels die vooraf aan de wedstrijd tweede stond in de 2e divisie.
Mo el Osrouti gooit momenteel hoge ogen bij VVSB. En dat was afgelopen zaterdag niet anders. Vanaf minuut 1 maakte hij het de verdedigers van VV Ijsselmeervogels knap lastig. Met goede individuele acties en afstandsschoten zette hij de toon. Hij leek zo wel wat bij iedere fatsoenlijke aanval betrokken. Halverwege de eerste helft had linksback van Ijsselmeervogels Justiana wel iets te letterlijk handen en voeten nodig om de Marokkaanse aanvaller af te stoppen. Hij ontsnapte dan ook aan een rode kaart, nadat El Osrouti hem buitenom probeerde te versnellen en hij zijn arm vol in het gezicht van El Osrouti plantte. De voormalig Jupiler League speler leek meteen wat van slag want even voor rust, nadat VVSB ook al een keer de lat had geraakt, verslikte Justiana zich op een diepe bal die VVSB genadeloos afstrafte en zette zo de verdiende 1-0 op het scorebord. Zo stond het voor bij de thee en koffie dus 1-0 voor VVSB. Eenmaal de tweede helft van start was gegaan had El Osrouti niet lang nodig om de bal hoog in de bovenhoek te krijgen, met een heerlijk afstandsschot ging hij met VVSB door met waar het gebleven was de eerste helft. El Osrouti vierde deze goal in stijl voor Prestige, hij trakteerde ons namelijk op een kneeslide. Zo leek VVSB de wedstrijd naar zich toe te trekken, met nadruk op leek. VVSB nam gas terug want na een veel te harde tackle op het middenveld door een net ingevallen middenvelder van Ijsselmeervogels kwamen zij met tien man te spelen. Dit kwam VVSB duur te staan want de Ijsselmeervogels kwamen knap langszij, zij wisten twee keer te scoren en de golf van tegenkansen te pareren. Sterker nog het had zomaar gekund dat Ijselmeervogels de drie punten mee naar huis had genomen, invallers Robbert Olijfveld en Dylan Chiazor, tevens beide doelpuntenmakers voor de bezoekers uit Spakenburg, waren een ware plaag voor de defensie van VVSB de tweede helft.
Zo was het avondje VVSB wederom een boeiend spektakel dat dus eindigde in een 2-2 gelijkspel.

ANTONIO STANKOV & TIBEAU SWINNEN & TARIK KADA & DALVIN HAVERTONG
Op vrijdagavond 6 oktober stond het duel tussen FC Dordrecht en FC Eindhoven op het programma. In het Riewald Hoogwerkers stadion, waar iets meer dan duizend toeschouwers te gast waren, startte Prestige Sports speler Antonio Stankov aan Dordrecht zijde en Tibeau Swinnen en Tarik Kada voor de club uit Eindhoven in de basis. Prestige Sports speler Dalvin Havertong was voor het eerst dit seizoen door trainer Gerard de Nooijer opgenomen in de wedstrijdselectie en zat op de bank. Na 9 minuten was de ban al gebroken en dit door een doelpunt van de van de 2e divisie overgekomen Mutzers. De bezoekers FC Eindhoven was zo op achtervolgen gewezen en probeerde ook goed te voetballen maar het was toch weer FC Dordrecht dat voor de rust vanuit een strafschop de score wist te verdubbelen. De penalty was extra dubieus te noemen want uit een geweldige assist van Stankov wist de doorgebroken Calcan de doelman van FC Eindhoven te verschalken, een meter voordat de bal het doel inrolde floot de scheidsrechter alsnog voor een overtreding. Geen puntgaaf assist voor Stankov dus. Wat dat betreft is het goed dat er uit de penalty gescoord is want anders was het laatste woord hierover niet gesproken. Met een 2-0 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op. Vroeg in de tweede helft was het weer FC Dordrecht dat doel trof en zo leek de wedstrijd al vrij vroeg beslist. Maar ook deze wedstrijd kreeg een andere wending. FC Eindhoven deed wat terug en bracht de score op 3-1 na een domme overtreding in de zestien. Het geloof sloop terug in de Eindhovense formatie maar vervaagde vrij rap toen de Dordtenaren er 4-1 van maakte. Na dat doelpunt werd Tarik Kada naar de kant gehaald. FC Eindhoven schoot de laatste 10 minuten echt wakker door toch nog twee keer te scoren en de kloof te dichten maar de gelijkmaker bleef uit. Terwijl de gelijkmaker in de laatste minuten toch in de lucht hing haalde FC Dordrecht opgelucht adem bij het eindsignaal. FC Dordrecht sluipt zo omhoog in de stand en bekleedt nu plaats 7 terwijl Eindhoven zijn draai nog niet gevonden lijkt te hebben, en nu zelfs 16de staan op de ranglijst. De aanval oogt niet fris en lijkt een aanspeelpunt te missen. FC Eindhoven staat een belangrijk duel te wachten met FC Volendam op bezoek. Die staan zelfs 17de. Het is dus echt aanhaken of afhaken voor 1 van de twee. Het goed in vorm verkerende FC Dordrecht mag zich opmaken voor een uitduel tegen Telstar.

SHERMAINE & SHERMAR MARTINA & JONATHAN OKITA
MVV Maastricht kende een zeer sterke start van het seizoen maar wist de laatste drie Jupiler League wedstrijden niet meer te winnen. Uit tegen Almere City ging het opnieuw mis voor de Limburgers. MVV kwam door Yildirim nog wel na 7 minuten op voorsprong. Die voorsprong met ,Shermaine Martina en Jonathan Okita in de basis, hield nog wel stand tot aan de rust. Maar op het uur spelen sloeg Almere City toe, en boog het de wedstrijd helemaal om. Na de 1-1 viel een kwartier voor tijd binnen twee minuten de 2-1 en de 3-1. In de 89e minuut gaf Jonathan Okita nog de assist op de 3-2 eindstand, maar dit bleek dus niet genoeg voor MVV. MVV ontvangt volgende week in een heuse derby Fortuna Sittard dat een goed seizoen kent en tweede staat op de rangschikking en de periodetitel kan binnen halen. Daardoor hijgt NEC Nijmegen nog wel in de nek, met 1 punt minder. Die treffen thuis de Waalwijkers van RKC.

AYRTON STATIE
Linksback Ayrton Statie kwam met Curaçao 90 minuten in actie tegen Qatar in Dubai. Na een half uur spelen stonden ze nog wel met 1-0 achter maar dit wisten zij netjes om te zetten in een 1-2 overwinning.
De Noord Brabander reist weer terug naar Azerbeidzjan waar komend weekend tegenstander Neftchi Baku wacht.

KARIM ROSSI
Spits Karim Rossi van SC Cambuur is nog altijd geblesseerd en dat lijkt de Leeuwarders niet goed te doen. De aanvaller raakte enkele weken geleden in de eindfase van de wedstrijd tegen MVV (2-2) geblesseerd aan zijn voet en zal nog een aantal weken aan de kant staan. Sinds zijn absentie wist Cambuur moeilijk tot scoren te komen en ook niet meer te winnen. SC Cambuur verloor zelfs van FC Emmen, het werd 2-0. Komende vrijdag krijgt de ploeg kans om orde op zaken te stellen, thuis zal er afgerekend moeten worden met FC Oss. Rossi is dit seizoen al goed voor 2 doelpunten en 3 assists in 5 wedstrijden voor SC Cambuur en word pas eind oktober begin november terug verwacht.

TJORVEN MELENS
Middenvelder Tjorven Melens van KSC Lokeren nam het woensdag met de U21 op tegen KAA Gent U21 voor de Belgische beker. Lokeren had genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de 1/16 finales. In Gent werd het 2-2, Tjorven speelde als controlerende middenvelder en bracht op stilstaande fases gevaar door goed aangesneden voorzetten en corners te trappen. Melens werd net voor het einde van de wedstrijd nog naar de kant gehaald, in de plaats kwam een verdediger om zo mee het punt en de kwalificatie dus veilig te stellen. Vorige week wist Tjorven met de U21 knap de U21 van Zulte Waregem te verslaan, terwijl daar toch 8 spelers meededen van het eerste elftal.