[google-translator]

Yannick Leliendal verruilt VVV-Venlo voor FC Utrecht

03/07/22

Yannick Leliendal verruilt VVV-Venlo voor FC Utrecht.

De pas net 20-jarige linkervleugelverdediger dwingt deze stap af na een uitstekende 2e seizoenshelft bij Top Oss. Bij Top Oss was Yannick Leliendal op huurbasis actief. Yannick speelde de 2e seizoenshelft alle wedstrijden voor Top Oss, gaf daarin 2 assists en maakte veel indruk met zijn voetballende vermogen, voorzetten en verdedigende kwaliteiten.

De voormalig jeugdinternational van zowel België als Nederland werd in de winter gehuurd van VVV-Venlo waarmee hij tot en met tenminste 2023 nog onder contract zou hebben gestaan. Ware het niet dat de Domstedelingen in Leliendal de ideale linksback vóór hun beloften zien. De beloften van Utrecht komen ook uit in De Keuken Kampioen Divisie en spelen geheel toevallig in de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen zowel tegen Top Oss als VVV-Venlo. We kunnen nu al stellen dat dat een heel interessant weerzien wordt.

Bij Top Oss groeide de jonge linksback uit tot één van de sterkhouders achterin en vormde hij aan de linkerkant een goed duo met Jearl Margaritha.

Leliendal zelf is duidelijk over deze mooie stap: “Toen het duidelijk werd dat FC Utrecht concrete belangstelling had, was het voor mij wel duidelijk dat dat mijn volgende club moest worden. Ik zat in een bijzondere situatie bij VVV waar ik aanvankelijk met veel vertrouwen was binnen gehaald heb ik eigenlijk nooit echt de kans gekregen.
Ik ben de nieuwe TD Willem Janssen uiteindelijk wel dankbaar voor hoe hij zich naar mij en mijn management heeft opgesteld in de onderhandelingen.

”Mijn gevoel zegt dat wij wel eens zouden kunnen gaan verassen dit seizoen, hebben een behoorlijk goed team staan en een goede technische staf. Heb er veel zin in.” Aldus Leliendal

Onder het oog van familieleden en management werd Yannick vorige week officieel medisch gekeurd en gepresenteerd in het stadion.

We add prestige to sports….