[google-translator]

Done Deal | Prestige Sports plaatst Amsterdams talent in Roemeense Eredivisie

23/07/19

Look who joined the Prestige family! Amsterdams 21 Jarig talent Imran Oulad Omar wordt als grote versterking aangetrokken bij promovendus Academica Clinenci in de Roemeense Eredivsie.

Eerder maakte Calcan van Almere City ook al de overstap van de Keuken Kampioen Divisie naar het hoogste niveau van Roemenië. En nu volgt Imran Oulad Omar diezelfde weg.

De creatieve aanvallende middenvelder die na een avontuur bij Trencin weer terugkeerde naar de Keuken Kampioen Divise bij FC Den Bosch kwam er met de Keuken Kampioen Divisie club niet uit over een langer verblijf.

In het Roemeense Academica Cliencie ziet de jonge middenvelder een heuse uitdaging. Hij had diverse aanbiedingen. Maar koos voor het project van de Roemeense promovendus. “Hij is aangetrokken om de ploeg in hoogste divisie te houden”. De in Bucharest gelegen club bouwt aan een elftal waarbij Imran Oulad Omar één van de sleutelspelers moet worden.

“Imrane is een zeer getalenteerde speler. Als hij zijn niveau haalt en de verantwoordelijkheid op zich kan nemen kan hij hier uitgroeien tot een topspeler in de competitie. En dan is best veel mogelijk”. De Roemeense Eredivise lijkt de laatste jaren weer helemaal in opmars en wordt steeds meer en meer gevolgd door andere grotere competities. Je leest wel eens verhalen dat in dit soort landen salarissen niet uitbetaald worden en er heerst een stigma op die Oostbloklanden. Maar Bucharest is een wereldstad en niet alle clubs betalen hier salarissen niet uit of niet op tijd. Sommige zijn er nog nooit geweest maar veroordelen het land of cultuur al. Imran geniet veel vertrouwen van het bestuur en de technische staf en uiteraard ook van ons, zijn management natuurlijk. De verwachtingen rond hem hier zijn hoog maar hij gaat die zeker waar maken. Zijn Amsterdams bluf komt hier goed van pas, zij houden hier wel van die zelfverzekerdheid”. Aldus zijn zaakwaarnemer Carlos Barros. 

Na twee weken hard getraind te hebben lijkt de jonge Marokkaanse middenvelder dit weekend zijn opwachting te maken en te debuteren. 

Naar verwachting gaat de Amsterdammer komend weekend ter eren van Abdelhak Nouri met rugnummer 34 zijn debuut maken voor de club en mogelijkerwijs zijn team helpen aan de eerste punten van het seizoen in en tegen Dinamo Bucharest!