[google-translator]

Done Deal| Uitblinker Prestige Sports eliteteam dwingt droomtransfer naar Engeland af

07/07/19

Voor talentvolle rechter vleugelverdediger Ilounga Pata (18) komt deze zomer een droom uit. Een jaar geleden werd Ilounga Pata door Prestige Sports gescout en uitgenodigd voor de Prestige trainingen. Na niet veel trainingen hadden de trainers al snel door dat ze wel eens te maken konden hebben met een ruwe diamant. En dat bleek de van Zoetermeer afkomstige 18 jarige vleugelverdediger Ilounga Pata uiteindelijk ook. Een zomer die vorig jaar teleurstellend begon. Want Ilounga kreeg namelijk te horen bij de jeugdopleiding van Ado Den Haag dat hij niet door was naar de U19. De verdediger besloot zich weer te melden bij de club Alphense Boys. De club waar hij zijn opleiding eerder genoot en daar aan te sluiten. Echter Ilounga kwam in alle scout verslagen van Prestige Sports zeer positief naar voren.

Ilounga werd dan ook gevraagd zich aan te sluiten bij het Prestige Sports Elite team. In het elite team maakte Ilounga met de week en met de maand een indrukwekkende groei door. Net voor het einde van de overschrijvingsperiode belde Ado Den Haag of hij toch nog terug wilde komen. Maar Alphense Boys wilde daar niets van weten en werkte niet mee aan de overschrijving terug. Naast zijn wedstrijden met de U19 van Alphense Boys deed Ilounga ook mee in diverse wedstrijden tegen BVO’s met de Elite Prestige teams . De jonge verdediger kreeg steevast het vertrouwen van Prestige Sports op de rechtsbackpositie de afgelopen maanden. Zijn goede constante prestaties waren aanleiding voor het management om een stage voor hem te regelen in Engeland bij Huddersfield Town. Wat er toen gebeurde was magisch. Ilounga bleek in zijn stageperiodes niet alleen goed genoeg te zijn, maar zelfs goed voor een meerjarig profcontract bij Huddersfield Town. Voor de verdediger die ook veel indruk wist te maken bij de medische keuring en testen was het nog wel even spannend of het rond zou komen. Want er kwamen nogal wat opleidingskosten kijken bij deze overschrijving.

”Ja die weken waren zenuwslopend’ opent de kersverse Terrier Ilounga Pata mee. Je doet en hebt er als speler dan alles aan gedaan om in de positie te komen dat je een profcontract kan tekenen bij zo een mooie club, maar dan liggen die opleidingskosten ineens dwars. Om eerlijk te zijn ik hield me daar nooit mee bezig ”opleidingskosten”. En ik schrok toen ik de hoogte van de opleidingskosten hoorde en zag mijn droom dan ook min of meer in duigen vallen. Maar dankzij het doorzettingsvermogen van mijn zaakwaarnemers en de medewerking van alle clubs waar ik me jeugdopleiding heb genoten FC Zoetermeer, Ado Den Haag en uiteindelijk ook Alphense Boys en met name die waren niet echt meewerkend, is dat stukje ook nog goed gekomen en zit ik nu in Huddersfield. Ik kan je niet omschrijven hoe dit voelt. Maar je mag van me aannemen dat ik leef in een droom. Van Alphense Boys U19 naar Huddersfield Town.

Ik kan me nog herinneren dat ik me zaakwaarnemer belde en vroeg of ik er wel goed aan deed om een contract te tekenen met het eerste elftal van Alphense Boys, waar ik op dat moment ook regelmatig mee meespeelde in de eerste klasse. Mijn zaakwaarnemers wilde daar niets van weten, zij geloofden in mij en gingen een stage regelen. Vrijwel niemand zal het geloven maar heb het wel geflikt. Heb alles gegeven tijdens mijn stages, het ging echt lekker. Ik heb een tweejarig contract getekend met een optie voor nog een jaar. Zal starten in de U19 en het Elite Development team dat is een soort U21 hier een team met de allerbeste talenten van de club.

Speel komende week in Oostenrijk een oefenwedstrijd tegen de U21 van Austria Wien en de U19 van Bayern Munchen op een internationaal toernooi. Bijna onwerkelijk he, maar ik sta er! Mijn droom stopt niet hier, ik wil meer. Een hele, hele grote shoutout naar mijn management bureau Prestige Sports. Ik wilde nooit een training missen bij Prestige ik wist dat ik het nodig had om te staan waar ik nu ben. Voor al mijn oude teamgenoten wil ik zeggen blijf hard werken en er vol voor gaan.

Because dreams do come true……….”