12/10/21

Jong Volendam – Prestige Elite U23 2-1

Wij vinden het belangrijk om onze clubloze spelers fit te houden en onder aandacht te brengen bij BVO’s. Dit doen we door het realiseren van trainingen, individuele stages, maar ook door het organiseren van etalagewedstrijden tegen beloften/jeugdteams van BVO’s.

Woensdag opende onze U23 van clubloze spelers (gem. leeftijd 18,2) tegen de beloften van FC Volendam (2e divisie).

In een aantrekkelijke wedstrijd was Prestige duidelijk in de eerste helft de bovenliggende partij. Echter zoals Prestige in de eerste helft domineerde, domineerde de thuisploeg in de tweede helft. Jong Volendam kwam veel scherper en agressiever uit de kleedkamer na een 0-0 ruststand.

Gedwongen moesten er twee sterkhouders uit bij Prestige, omdat die maar 45 minuten mochten spelen. Dit leidde meteen tot twee snelle tegengoals binnen 10 min. FC Volendam leek daardoor de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. Tot ongeveer de 70ste minuut. Toen kreeg Prestige weer wat meer grip en toonden zij karakter. Via een knappe goal van Illias El Morabit (17) viel dan ook de terechte 2-1. Rond de 79ste minuut omspeelde de aanvaller knap de keeper en schoof hij de bal binnen.

Er waren nog wat goede kansen op een terechte gelijkmaker, maar die bleef uiteindelijk uit. Mede doordat de arbiter een 100% penalty niet toekende. Spits Meghon Valpoort ging alleen op de keeper af en werd vol in de rug gelopen in de zestien. De fluit ging gedecideerd naar de mond, maar tot ieders verbazing floot de scheidsrechter niet.

Al met al een goede sportieve wedstrijd waarin spelers positief zijn opgevallen, maar ook een aantal in de tweede helft zichtbaar veel moeite hadden met het tempo en niveau van de wedstrijd.

1.Thomas Hoekstra (21), 2.Carel Makobo (20), 3.Soehail Hamdani (15), 4.Jason Noslin ©️ (21) (46 min. Marshelon Pourier (18)), 5.Bozhidar Tanev (16), 6.Ilano Silva (18) (46 min. Reno Becker (15)),
7.Meghon Valpoort (21), 8.Melvrick Fernandes (22)(46.min Ashab Magomadov (19)), 9.Rabbie Mwenda (21) (58.min Illias El Morabit (17)), (58.min Leo Almeida (18) voor Marshelon. 10.Nico Pinto (19) (68 min Daven De Palm (17)), 11.Joyce Nsingi (17) (77,5 min. Tokunbo (16))