[google-translator]

FC Dordrecht U17 trekt aan langste eind in boeiende wedstrijd met Prestige U17

04/04/22

Vorige week trad onze Elite U17 aan tegen het dit seizoen goed presterende FC Dordrecht U17. Zo promoveerde zij met Prestige talent Mauresmo Hinoké naar Divisie 2 om aldaar tegen ADO, PEC Zwolle, NEC en Almere uit te gaan komen.

Beide ploegen hadden ook U16 spelers toegevoegd aan de wedstrijdselectie en bij Prestige zaten er zelfs twee U15 spelers bij.
Dordrecht begon dominant en had al snel overwicht.
Zij dwongen met goed positiespel ons in de eerste fase van de wedstrijd terug op eigen helft.
De verdediging met Donald Boateng (17), Mohamed Kouyate (15), Bozhidar Tanev (16) en Jasper Lassee (17) hield goed stand. In het 2e deel van de 1e helft kwam Prestige los en nam zij de overhand. Zo kwamen ze er ook een aantal keer goed uit met counters door Xiodyon Vanterpool (16) en Aaron Modinga (16) die beiden erg balvast waren. Echter ontbrak het in de laatste fase van aanvallen vaak aan een goede eindpass of een goed geplaatste afwerking. Vlak voor rust werd het uit het niets 0-1 dus was Prestige meteen bij aanvang dominant op zoek naar de gelijkmaker. Een onoplettendheid bij Prestige zorgde ervoor dat de linksback van Dordt mee kon sluipen en in de zestien half met de buitenkant zo de bal de kruising in kon jagen. Het was eigenlijk 1 van de eerste de beste kansen die Dordt had in de wedstrijd.

Doordat Prestige de tweede helft wat feller en agressiever van start ging, kreeg ze meer grip op de wedstrijd. Bozhidar Tanev en Soehail Hamdani zonder twijfel één van de beste spelers op het veld excelleerden non-stop met dribbels en rushes.
Dit zorgde voor een aantal zeer goede uitgespeelde momenten en grote kansen. Helaas wisten schoten van onder meer Soehail Hamdani en spits Modinga het net niet te vinden. Hierdoor kwamen de krachtverhoudingen niet tot uiting in de score en verloor Prestige nipt met 0-1 daar zij min. 1 of 2 doelpunten had verdiend. Verdedigend nauwelijks wat weggegeven en als Dordrecht dan gevaarlijk leek te worden stond Luxemburgse keeper Carmel Kiambu (16) goed opgesteld. Hij komt uit voor de Luxemburgse nationale jeugdelftallen en viel tijdens deze wedstrijd erg positief op. Leerzame pot waarin veel jongens weer positief zijn opgevallen bij de aanwezige BVO scouts. De gemiddelde leeftijd in de selectie van Prestige was 15,7.