[google-translator]

Prestige Sports tekent talentvolle middenvelder van PEC Zwolle

08/05/19

Middenvelder Bas van Wijnen (21) tekent bij managementbureau Prestige Sports. De talentvolle middenvelder van PEC Zwolle die over een aflopend contract beschikt staat in de belangstelling van diverse 2e divisie clubs. Van Wijnen heeft zijn zinnen vooralsnog gezet op een Keukenkampioendivisie club.

De Zwolse controlerende middenvelder die ook als defensieve middenvelder goed uit de voeten kan doorliep na voetbalvereniging WVF vrijwel de gehele jeugdopleiding van PEC Zwolle. Bas Van Wijnen tekende in de zomer van 2017 een profcontract bij PEC Zwolle. Een doorbraak in het eerste elftal in de Eredivisie bleef echter uit.

Ik heb er dicht tegen aan gezeten maar PEC Zwolle is de afgelopen jaren een stabiele club in Eredivisie dat maak het voor een jongere speler dan niet altijd gemakkelijker om dan door te breken bij je club. Uiteindelijk ben ik wel trots en dankbaar dat ik me bij deze club als voetballer en persoon heb kunnen ontwikkelen. In het verleden zag Bas van Wijnen een huurdeal naar FC Dordrecht helaas om financiƫle redenen afketsen. Volgens mij had de toenmalige hoofdtrainer Gerard de Nooijer mij een aantal keer zien spelen en die was wel gecharmeerd van mij. Ik had graag de stap toen al gemaakt naar de Keuken Kampioen Divisie.

Nu ik transfervrij ben hoop ik wat interessanter te zijn voor de Keuken Kampioen Divisie clubs. Ik ga kijken wat deze zomer me brengt. Ik ben er ieder geval klaar voor. De laatste tijd hebben we weer wat meer wedstrijden met de beloften. Dat is wel belangrijk om enigszins op ritme te blijven.

De middenvelder die recent ook in actie kwam met het Prestige Sports team van transfervrije spelers tegen Jong Sparta maakte ook in die wedstrijd een goede indruk. Bas had al een aantal weken geen wedstrijd gespeeld en speelde daarom maar een helft mee. Maar voor ons was meteen duidelijk te zien dat het team beter ging staan en beter speelde met hem er bij. Zaakwaarnemer Barros vertelt ook het volgende over de middenvelder van PEC Zwolle ” Wij zien in Bas een goede moderne middenvelder met een goede basistechniek en goed spelinzicht. Wij zien hem graag als controleur of spelmaker terug in de Keukenkampioen Divisie de komende jaren, van daar uit kan hij ons inziens zeker uitgroeien tot een goede Eredivisie speler.