[google-translator]

sv Charlois/Prestige boekt belangrijkeoverwinning in wedstrijd om promotie

02/12/22

sv Charlois/Prestige U23 boekt belangrijke en overtuigende overwinning in wedstrijd om promotie

Het sv Charlois/Prestige U23 team blijft thuis ongeslagen na de wedstrijd tegen sv Poortugaal van afgelopen zaterdag.

Waar het team nog in de uitwedstrijd gehavend was en met 2-0 verloor, was het nu in de thuiswedstrijd nagenoeg op volle sterkte. Niet het gehele team leek helemaal wakker aan dit belangrijke duel te beginnen. Twee slordige momenten leken dan ook bijna direct afgestraft te worden. Poortugaal kreeg 2 grote levenskansen op een voorsprong direct in de eerste 10 minuten van de wedstrijd, waarin sommige spelers van sv Charlois/Prestige echt te slap aan begonnen.
Dit leek dan ook een wake up call, want vanaf dat moment is het team eigenlijk de wedstrijd volledig gaan domineren tot vlak voor rust waarbij uit het niets de gelijkmaker viel 1-1, nadat 10 minuten daarvoor Prestige met een prachtige kopgoal een kwartier voor rust op voorsprong kwam.

De matig leidende scheidsrechter keurde vlak voor die gelijkmaker nog een glaszuivere goal van sv Charlois/Prestige om onverklaarbare reden af.
Een vrije trap van sv Charlois/Prestige veranderde van richting en verdween via een arm van een in de muur staande speler van sv Poortugaal in het doel. Desalniettemin keurde de scheids de 2-0 af en werd het dus niet veel later 1-1.

Keeper Mees van Opstal kwam na een onvoortuinlijke botsing gehavend uit de strijd bij rust en kon de 2e helft niet verder. Keeper Errol van U23-2 nam de verantwoordelijkheid om geen goals meer tegen te krijgen op zich en dit deed hij samen met de uitstekend spelende laatste linie van sv Charlois/Prestige. Met name de as met Henri Stanic en Tyrell Pinas stond als een huis. Beiden verdienen het om tot Man of the match verkozen te worden maar het was Pinas die een foutloze wedstrijd speelde en vanaf minuut 1 uitstraalde dat er wat hem betreft niks te halen viel.
Uit een zee van kansen en aanhoudende aanvallen bleef de winst beperkt tot 3-1.
De thuisploeg had er makkelijk 7 kunnen maken. Belangrijkste was in ieder geval de winst, die het sv Charlois/Prestige U23 team brengt naar de 2e plek op de ranglijst met nog 2 wedstrijden te gaan.