Almere City FC U18 – Prestige Elite U18 1-2

19/10/21

Ook voor onze U18 was het afgelopen woensdag zover. Door Corona namen zij het na lange tijd weer op tegen een BVO, de sterke 3e divisionist Almere City U18. Zij verloren vorig weekend maar net van koploper Willem II U18, dus een mooie uitdaging voor onze jongens.

Wedstrijdverloop

De kwaliteit van de tegenstander was direct zichtbaar. Almere City had een duidelijk speelplan waar Prestige even moeite mee had wat resulteerde in de 1-0. Ondanks dat Almere dominanter bleef in de eerste helft was het toch Aaron Modinga die de bal in de 15e minuut voor Joyce Nsingi neerlegde die hem in de kruising schoot, 1-1! Het tweede deel van de 1e helft kreeg Prestige wat meer grip op het spel en bleef het 1-1 mede door een zeer stabiele achterste linie.

De tweede helft begon Prestige meteen sterk. Na wat tactische omzettingen in de rust pakten onze jongens meteen het initiatief en werd er voornamelijk op de helft van de tegenstander gespeeld. Onze jongens zetten meer druk waardoor we de wedstrijd overnamen en meer balbezit kregen. Aaron Modinga, Joyce Nsingi en Illias El Morabit creëerden kansen voor Prestige. De tweede goal viel dan ook in de 65e minuut. Een crosspass van Amadou Kaba werd niet goed verwerkt door de verdediger van Almere. Bozhidar Tanev profiteerde optimaal, speelde ook nog eens de keeper uit en schoof zo de 1-2 binnen. Prestige kreeg nog flink wat kansen op 1-3 en ook Almere kreeg aan de andere kant nog een paar kansen. Een paar goede reddingen van beide keepers hield de stand op 1-2, een fantastische overwinning op Almere City U18 dat ook nog eens aantrad met 6 spelers uit de U21.

Een mooi moment ook nog voor Prestige- en Almere City U21 speler Glaucio Ventura Tiago die na 10 maanden zijn rentree maakte na een zware knieblessure en zeer verdienstelijk in viel!