[google-translator]

Clubloze uitblinker Prestige Elite U23 speler Bozhidar Tanev naar FC Dordrecht

03/06/22

Clubloze uitblinker Prestige Sports U23 Elite Team, Bozhidar Tanev (17), naar FC Dordrecht.

De technisch vaardige allrounder die onlangs 17 is geworden maakt na het afleggen van een succesvolle stage de stap naar FC Dordrecht.

Bozhidar kwam een jaar geleden zonder club te zitten nadat hij onderdeel was van bijna een heel team dat de Sparta jeugdopleiding moest verlaten. Vanaf die periode heeft Bozhidar heel veel met ons meegetraind en gespeeld in de Elite team wedstrijden en werd hij al heel snel op 16-jarige leeftijd doorgeschoven naar onze Elite U23 groep. Tegen onder andere Top Oss en Jong Volendam was hij de absolute uitblinker. “Bozhidar liet zien een hoog niveau te kunnen halen op een bijzonder jonge leeftijd en dwong daarom ook in de gespeelde U23 wedstrijden met ons diverse stages af, onder andere bij FC Utrecht, SC Heerenveen, NEC Nijmegen en Almere City FC. Stages bij Heerenveen en Almere City werden als zeer positief beoordeeld, maar uiteindelijk leidde het hoofdzakelijk door de beoogde reisafstand niet tot een overgang. Bozhidar is een technisch vaardige verdediger annex middenvelder met veel rust aan de bal. Zo heeft hij ook het vermogen om zich ten alle tijden gemakkelijk onder de druk uit te voetballen.

Jammer genoeg is Bozhidar een speler waarvoor het moeilijk is gebleken om tijdens stage het niveau te halen wat hij bij ons in wedstrijden, onder veel grotere weerstand, wel wist te behalen. Er wordt toch net want anders gevraagd van een speler tijdens stages. Daar hebben we de laatste maanden intensief aan gewerkt en gelukkig heeft hij nu in een stage bij Dordrecht wel weer een heel hoog niveau kunnen halen.

Bij FC Dordrecht wordt hij onderdeel van de sterkste lichting in de opleiding.
Afgelopen dinsdag werd Tanev officieel als nieuwe versterking gepresenteerd bij FC Dordrecht.

Add prestige to sports….