[google-translator]

RKSV Leonidas vs Prestige Sports U23 | 1 – 7

“Prestige Sports geen kind aan Rotterdamse hoofdklasser Leonidas”

Zondagmiddag 26-07-2015 R.K.S.V. Leonidas – Prestige Sports

Prestige Sports wilde de geflatteerde 2-5 nederlaag tegen BVV Barendrecht, goed maken. En had dit keer in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Barendrecht wel de beschikking over 4 prof voetballers aangevuld met jonge talenten uit het amateurvoetbal.
Na een sterke toespraak van de technische staf in de kleedkamer voor de wedstrijd en een goed voorbereid strijdplan, gingen de mannen met wederom een gemiddelde leeftijd van 19 jaar van Prestige Sports vanaf minuut 1, net als de eerste 30 min tegen Barendrecht sterk van start. Door vroegtijdig druk zetten en een goed en sterk speloverwicht kwamen de spelers van Leonidas nauwelijks op de helft van de tegenstander.

In de eerste 10 min van de wedstrijd was het team van Prestige dan ook meteen dreigend en dwong zij een vrije trap af, een paar meter van de zestien. Het was spelverdeler Jerson Ribeiro die dit klusje op zich nam en de eerste goal van de wedstrijd maakte. Met een schitterende vrije trap liet hij de keeper van Leonidas kansloos, de bal belande met een ferme boog in de kruising.

Dit leek de inleiding voor meer goals want Prestige Sports bleef de tegenstander goed onder druk zetten en liet bij vlagen hele mooie combinaties en goed voetbal zien. In de 22e minuut lag de bal dan ook wederom tegen de touwen, dit keer was het de clubloze prof aanvaller Jeremias Carlos David, op aangeven van de pas 17 jarige middenvelder van Spartaan’20 Dominique Lopes na een schuinbeweging de keeper op de grond kreeg en zo gemakkelijk de 0- 2 naar binnen wipte.

Twee minuten later was het al weer raak, dit keer was het met rugnummer 10 spelende Dominique Lopes zelf die op zijn beurt op aangeven van de club loze prof Nygel Velder de 0-3 aantekende.

Doordat Jeremias in de 29e minuut in het strafschop gebied opzichtig onderuit werd gehaald, legde de scheidsrechter de bal op de penaltystip. Het was Jeremias zelf die achter de bal ging staan, maar oog in oog met de keeper van Leonidas faalde. Het bleef dus nog even 0-3.

In de 42e minuut was het wel raak, Leonidas had sowieso geen antwoord op de sterk spelende flankspelers van Prestige, Alex Semedo (ex Leonidas nota bene) en Gerwin Lake van eerste klasser Oude Maas waren echte handenbinders en bij tijd en wijlen ongrijpbaar, het was echter middenvelder en aanvoerder Nygel Velder, die overigens samen met Jerson Ribeiro het middenveld domineerde op een gegeven moment op het juiste moment de diepte in dook en op slim aangeven van de uitblinkende Dominique Lopes de 0-4 maakte.

De aftrap was nog niet genomen en Prestige maakte door goed druk zetten op de verdediging van Leonidas in de 44e minuut van de eerste helft ook meteen de 0-5, Dominique Lopes werd door Jeremias 1 op 1 gezet met de keeper en passeerde hem handig waardoor hij vrij zijn tweede van de middag kon maken en de 0-5 binnen kon schieten.

Mede door een ijzersterk en krachtig optredende defensie met de Belgische clubloze prof Claudio Gbama Wende, Chris Barros, Noah Harms en Etienne Martina had Leonidas totaal geen antwoordt en dreigde er ook een oor wassing.

De stand na 45 minuten gaf de trainer van Prestige Sports aanleiding om wat jonge spelers in te brengen. Richard Mendes, Erkan Cecik en Stevie de Brito kwamen er in voor Jeremias Carlos David, Noah Harms en Etienne Martina. Prestige nam in de eerste 10 minuten van de tweede helft wat gas en dat resulteerde eigenlijk al snel op een afgekeurde goal. Het op zich goed fluitende arbitraal trio keurde echter de goal van Alex Semedo die graag wilden scoren tegen zijn voormalige club onterecht af wegens vermeend buitenspel. In de 53e minuut was het toch de aanhouder die won, Alex Semedo liet op aangeven van Lopes toch de keeper voor de zesde keer de bal uit het netje vissen en maakte er 0-6 van.

Tien minuten later was de tweede helft goed voor nog een goal in de 63e minuut was het Richard Mendes, die na een prachtige assist van Erkan Cicek, de stand naar 0-7 trok. Nadat de 0-7 was aangetekend, wisselde Prestige Sports nog een hoop spelers en gunde het alle wisselspelers speelminuten en hielp het Leonidas eigenlijk een beetje de eer te redden. In de 74e minuut maakte Leonidas namelijk hun enige doelpunt en bracht het meteen de eindstand op het scoreboard, 1-7. Want Prestige slaagde er verder niet meer in de vele kansen die ze daarna nog kregen te benutten. Een klinkende overwinning van een sterke samenstelling bij Prestige Sports, met een uitblinkende jonge middenvelder. Hij is nog maar net 17 en eerste jaars A maar geeft in de wedstrijden met Prestige Sports zijn visitekaartje af. Man off the Match Dominique Lopes ook al trefzeker tegen Barendrecht als invaller, was goed voor 2 assists en maakte zelf ook nog even 2 goals.

Prestige Sports startte met de volgende basisopstelling:

Tim Elkhuizen(Bolnes) in de goal, Defensie: van links naar rechts Noah Harms(Frenz United, Maleisie), Chris Barros(Vitesse Delft, Claudio Gbma Wende(Geen club) en Etienne Martina (vv Spijkenisse)

Middenveld: Jerson Ribeiro(Sc Feyenoord), Nygel Velder(geen club) en Dominique Lopes Spartaan’20 U19. Aanval: Alex Semedo (Hillegersberg), Jeremias Carlos David(geen club)en Gerwin Lake(Oude Maas).

Eerstvolgende wedstrijd, 29 juli 2015 uit tegen topklasser SteDoCo om 19:30 uur.