[google-translator]

V.V. SteDoCo vs. Prestige Sports U23 | 4 – 4

SteDoCo 1 – Prestige Sports U23        4 – 4

Op dinsdagavond 28 juli om 19:30 uur trad het Prestige Sports U23 team aan voor de 3e oefenwedstrijd, dit keer tegen kersverse Topklasser, SteDoCo.

Prestige Sports kende een groot aantal wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van de vorige wedstrijden tegen topklasser Barendrecht en hoofdklasser Leonidas en moest het bijvoorbeeld doen zonder smaakmaker Jerson Ribeiro. Desalniettemin trad Prestige Sports wederom met een goed voetballend elftal aan, dat een gemiddelde leeftijd kende van maar 19 jaar.

Net zoals in de vorige wedstrijden zette het team vanaf minuut 1 weer vol druk op de tegenstander, SteDoCo wist zich hier geen raad mee, want na 8 minuten kreeg Prestige Sports na een afgeslagen schot op doel, een corner. Deze werd uitgevoerd zoals ingestudeerd met Ferrie Bodde en trof niet direct goal. Echter na een scrimmage waarbij meerdere keren op het doel werd geschoten, wel tot 3 keer toe de paal en lat het redmiddel van de keeper was, was het Nygel Velder die alsnog het genade schot binnen volleerde en de stand op 0-1 bracht.

SteDoCo probeerde nog wel iets terug te doen maar het Prestige Sports team hield de linies kort op elkaar en gaf nauwelijks ruimte weg en creëerde zelf nog aardig wat kansen en mogelijkheden. Maar in de eerste helft werd er door beide partijen niet meer gescored. Mede ook door de sterk keepende Yusuf Can (speler van Spartaan’20) namens Prestige Sports zorgde ook voor de nodige reddingen in een zeer boeiende eerste helft.

De tweede helft bracht SteDoCo de nodige verversingen in het veld en gingen zij in plaats van 4-4-2, 4-3-3- spelen en werd de druk op de helft van Prestige Sports iets groter. Na 3 minuten in de tweede helft kwam SteDoCo dan ook al langszij doordat ze wat scherper uit de kleedkamer dan Prestige kwamen, ze hadden immers wat goed te maken.

Kort daarna in de 52e minuut kreeg Prestige Sports na een slippertje van de ingevallen clubloze rechter vleugelverdediger Jeremiah Fasanyah (ex jeugd PSV en NAC) een terechte penalty tegen. Het arbitraal trio behoorde zeker niet tot de best presterende mannen op het veld, maar dit zagen ze wel goed. In eerste instantie pareerde Yusuf Can de terechte penalty maar omdat in 2e instantie werkelijk geen enkele speler meeliep van Prestige maakte SteDoCo goedkoop de 2-1.

Na de 2-1 herpakte Prestige zich weer en ging het verder met wat ze in de eerste helft hebben laten zien, goed en verzorgt aanvallend voetbal. Lewitson Dos Reis van Spijkenisse was het eindstation van goede aanval, echter werd hem randje zestien een goede schietkans ontnomen. De handige aanvallende middenvelder viel sterk in. Het was wederom Nygel Velder die dit buitenkansje benutte, waar Jerson Ribeiro tegen Leonidas een bal in de kruising weg legde deed Nygel dat op identieke wijze. Met dit doelpunt zette hij de stand weer verdiend gelijk op 2-2.

In de 66e minuut raakte Erkan Cicek (speler van Topklasser Excelsior Maassluis) geblesseerd en lag hij in de zestien, niet iedereen had dit door en SteDoCo trok zich in ieder geval niks van aan en speelde door, onzorgvuldig fluitwerk van het arbitrale trio wat tot een doelpunt voor SteDoco.

De voorsprong was onterecht dus het team van Prestige Sports ging direct weer op zoek naar de gelijkmaker. Wederom zette de ploeg vol druk en dwong het de achterhoede van Stedoco tot het maken van fouten, dit keer was het een terugspeelbal van de rechtsback van Stedoco die de eiegn keeper verschalkte en de stand weer op 3-3 bracht. Zo was het dus boeiend spektakel met veel goals in de tweede helft.

In de 80e minuut deed de scheidsrechter bij een counter van Stedoco een duid in het zakje en kende hij tot ieders stomme verbazing SteDoco een penalty toe. Dit keer terwijl zelfs de toeschouwers hun verbazing op de tribune aan het weglachen waren werd de pemalty koel binnen geschoten en bracht SteDoco de stand op 4-3.

SteDoCo was gebrand om de voorsprong nu niet meer uit handen te geven maar in de laatste 10 minuten kwamen de mannen van Prestige toch nog langs zij door wederom doelpuntenmaker Nygel Velder, die daarmee een hat trick op zijn naam verwierf. Hij was verreweg samen met middenvelders Furkan Eren (ex Jong Ado Den Haag) momenteel clubloos en Mehmet Eslik (Zeeburgia U19) en verdediger Noah Harms die deze week getransfereerd is naar een profclub in Maleisië de beste spelers op het veld. Na de 4-4 kreeg Diego Sedoc van Prestige Sports 2 minuten voor tijd nog een dot van een kans op de 4-5, maar hij zag zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal eindigen.

Het was een mooie pot voetbal, en een mooie graadmeter voor de top klasser en talenten van Prestige Sports. SteDoco schijnt revanche te willen nemen, dus wordt wellicht vervolgd.

Complimenten aan het team van Prestige Sports met deze uitslag.