[google-translator]

Nieuwe overwinning voor Prestige Elite U21 tegen Roda JC U21

27/05/22

Op donderdag 19 Mei stond de wedstrijd tegen Roda JC U21 op de planning.
De 2e wedstrijd in een drukke week voor Prestige Elite U21 ploeg. Een mooi affiche tegen de ploeg uit Kerkrade.

De eerste helft lag het tempo hoog en was er een goede intensiteit aanwezig vanuit beide ploegen. Roda JC liet direct zien scherp voorbereid te zijn nadat onze Elite U21 eerder deze week al met 1-5 won bij Fortuna Sittard U21. In de eerste fase van de 1e helft werden dan ook een paar scherpe duels uitgevochten op het middenveld, onder andere door Ovando Hoever (19) en Adam Zaian (18).

Daarna domineerde onze Elite U21 op voetballend gebied door een hoog baltempo en een aantal goed opgebouwde aanvallen. Die van achteruit via linker centrale Mateja Bajunovic (20) en via de backs Chavelly Oehlers (18) en Ky-Mani van Gönter (18) naar de eindfase werden gebracht bij spits Franslyn Nsingi (20) en nummer 10 Joyce Nsingi (18). In de 17e minuut werd het verzorgde voetbal beloond met de 0-1. Alvin Fortes speelde de sterk spelende Ky-Mani van Gönter in die met een solo door de as Flavien Mboyo (17) vrij zette voor de goal.

In de 28e minuut mocht onze Elite U21 aantekenen voor de 0-2. Een goede crosspass van Adam Zaian (17) kwam terecht bij Ky Mani van Gönter die wederom met een hele goede individuele actie de bal perfect voor gaf aan Franslyn Nsingi. Keeper Max van Herk (23), die wederom een hele sterke en stabiele indruk maakte, was in de eerste helft nog belangrijk met een 1 op 1 redding waardoor de nul behouden bleef.

In de 2e helft was de kansenverhouding gelijk. Namens Prestige Elite U21 kregen Franslyn en van Gönter nog kansen op de 0-3 en aan de andere kant haalde Mateja Bajunovic nog een bal van de lijn af. En kaatste een fantastisch schot van een Roda aanvaller via de onderkant van de lat eruit. Het centrale duo Jonathan Ndosimau (20)en Mateja Bajunovic zorgde voor veel stabiliteit terwijl zij elkaar voor het eerste leerde kennen op de wedstrijddag waardoor de eindstand op 0-2 werd bepaald.

Een nieuwe overwinning voor onze Elite U21 ploeg!