[google-translator]

SC Cambuur legt Prestige Sports verdediger Floris Smand vast tot 2024

05/08/22

De 19-jarige in Utrecht geboren talentvolle centrale verdediger maakt al sinds 2016 deel uit van de jeugdopleiding van Cambuur. Afgelopen seizoen was hij een vaste waarde in het beloftenteam van de club uit Leeuwarden. Deze zomer werd hij toegevoegd aan het eerste team om de voorbereiding mee te draaien en dat pakte meteen groots uit. Cambuur sprak over een revelatie en beloonde de jongeling met een profcontract.

Tijdens de voorbereiding heeft Floris de technische staf en clubleiding weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. In de laatste oefenwedstrijd tegen Eredivisionist RKC Waalwijk sloot hij de voorbereiding af met een basisplaats en de volle 90 minuten. Tegen de ploeg uit Waalwijk liet Floris zien dat hij verdedigend zijn mannetje staat. Lef en de durf heeft aan de bal en over heel veel potentie tot meer beschikt.

“Floris is een fysiek sterke jongen, aardig tweebenig rustig en intelligent. Vanaf het eerste moment dat ik hem zag wist ik dat hij een speler was die het tot het eerste van SC Cambuur ging schoppen. Hij maakte meteen een hele betrouwbare en geroutineerde indruk. We zijn blij voor hem en zijn familie dat zijn harde werken en geduld nu is beloond.” Aldus zaakwaarnemer Carlos Barros.

We add prestige to sports….