[google-translator]

Prestige Sports tekent 16-jarige amateur talent Abdale Hassan uit Schoonhoven

02/08/22

Vleugelverdediger Abdale Hassan die ook als vleugelaanvaller uit de voeten kan, werd geboren in Somalië en verhuisde op 8-jarige leeftijd naar Nederland.

In Nederland groeide hij verder op en zette hij stappen op voetbalgebied. Eerst bij de plaatselijke voetbalclub van Schoonhoven om vervolgens bij CVV Jodan Boys divisievoetbal te gaan spelen. Nu maakt de Abdale de overstap naar het het SV Charlois/Prestige U23 team dat uit gaat komen in divisie 3.
Dit dwong Abdale af op de extra trainingen op de zondagen bij onze Elite Teams en door zijn optredens in de laatste wedstrijden. In zijn debuut met onze Elite Teams ging het nog wel wat moeizaam tegen SC Heerenveen U17. Maar daarna begon de pijlsnelle en handige vleugelverdediger te excelleren.
Abdale zal de jongste speler in het SV Charlois/Prestige U23 team zijn waar menig scout langs de kant zal staan. Het doel is dat hij via divisie 3 U23 competitie de overstap gaat maken naar een BVO.

“Abdale heeft alles wat een moderne back moet hebben. Hij is snel, sterk technisch en heeft een fantastische trap. Tevens is hij behoorlijk tweebenig en heeft hij een fantastische demerage in huis. Het talent zou aanvankelijk naar Alexandria’66 gaan om daar divisie 3 te gaan spelen in de U17. Maar kiest voor de uitdaging en het traject dat Prestige Sports voor hem uitstippelt. We zijn erg blij met dat zo een toptalent kiest voor de formule en platform van Prestige Sports. We hebben ondertussen bewezen toppers te kunnen voorbrengen. Hij begon als rechtsbuiten bij ons, maar al heel snel bleek dat hij de positie van aanvallende back fantastisch kon invullen.” Aldus Carlos Barros eindverantwoordelijke bij Prestige Sports.

Abdale is een enorme liefhebber van het spelletje en dat straalt er aan alle kanten vanaf. Iemand die er alles voor over heeft om in zichzelf te investeren en dat zoeken wij in spelers.

Onder het oog van zijn familie werd Abdale vorige week officieel bij ons op kantoor op de Coolsingel gepresenteerd als nieuw lid van the Prestige Family.

Welkom Abdale!

We add Prestige to your sports….