[google-translator]

Onze Elite U21 in actie tegen de U21 talenten van NAC Breda

25/04/22

Vorige week kwam onze Elite U21 in actie tegen de U21 talenten van NAC. Prestige trad aan met een gem. leeftijd van 18,6 en speelde 1 van haar beste wedstrijden in de 1e helft sinds de opzet van het platform.

Onze Elite U21 nam meteen het initiatief, had het meeste balbezit en kwam tot een aantal mooi opgezette kansen. Echter was het toch NAC die als eerste scoorde. Bij de opbouw
dekte 1 van onze middenvelders bij de Bredanaars niet goed door en werd er koelbloedig toegeslagen.

Niet lang daarna wist Prestige in de 24ste alsnog langszij te komen via een lage volley van Mateja Bajunovic (20) en werd het 1-1.
Bij Prestige blonken met name vleugelverdedigers Ky-Mani van Gönter, die uitstroomt bij de jeugdopleiding van FC Utrecht en Chavelly Oehlers uit. Laatst genoemd maakt na een succesvolle stageperiode de overstap naar de Bredanaars om daar het beloftenteam van komend seizoen te versterken.

NAC kwam wederom tegen de verhouding in op voorsprong. In de 35ste minuut werd het na een lange bal van de keeper die het centrale duo verkeerd inschatte 2-1. Prestige drong nog wel even aan en raakte nog de paal, maar ging rusten met een achterstand.

Bij Prestige zakte de gem. leeftijd na rust naar 18,2 maar alsnog bleef het vrij goed voetballen. NAC kwam duidelijk wat sterker uit de kleedkamer en was de tweede helft veel dominanter dan de eerste helft.
Zo creëerden zij dan ook een tweetal grote kansen. Met een heerlijke redding van Max van Herk kon hij de 3-1 voorkomen. Met het puntje van zijn voet tikte hij de bal weg en hield hij de ploeg op de been.

Uitblinker in de 2e helft was de 17-jarige Amuzu in de 62ste minuut kwam hij met een fantastische passeerbeweging naar binnen en haalde hij vernietigend uit. De bal vloog onhoudbaar in de winkelhaak, 2-2. De wedstrijd vervolgde zich met een paar kansen over en weer. In de laatste minuut kreeg Prestige echter 1 van de vele goeie kansen op de winnende. Na een goede voorzet vanaf de zijkant van Flavien (17) die ook al een assist had bij de eerste goal was het onze nummer 10, Joyce Nsingi (18) die een gigantische kans miste.

Al met al een eindstand waar beiden ploegen mee konden leven.