[google-translator]

Prestige Elite U21 wint opnieuw van Den Bosch U21, dit keer met 1-2.

17/11/22

Dinsdag 8 november mochten de talenten (U21) van Prestige Sports zich dus weer laten zien in stadion de Vliert in een mooie graadmeting tegen de middenmoter uit de 2e divisie U21 competitie. In alle eerdere ontmoetingen had Prestige Elite U21 nog nooit verloren van FC Den Bosch U21, de spelers waren dus gebrand om deze eer van hun voorgangers hoog te houden.

Prestige U21 – Den Bosch U21 lijkt altijd een vermakelijke confrontatie te zijn gezien de vorige edities. Met name de eerste helft waren er weer wat goeie en mooie dingen te zien van beiden kanten. Bij beiden deden er weer een aantal talentvolle U18 spelers mee.

Om 15:00 uur klonk het eerste fluitsignaal in Stadion de Vliert. Beide teams begonnen niet al te sterk aan de wedstrijd.
Het was de eerste 10 min erg zoeken van beide kanten en dan ook erg rommelig.
Veel foute keuzes en onnodig veel balverlies. Door een vroege tactische wissel na 15 minuten spelen aan Prestige kant begon het Prestige Elite U21 team volledig te draaien. Het was de jonge 19 jarige Belg Kaba Mory die er als wingback bij kwam en het wedstrijdbeeld volledig kantelde. Het lukte hem in tegenstelling tot zijn teamgenoot die gewisseld werd wel om heel laag rechts achterin in de defensie aan de bal te komen. Hij zette vanuit daar een aantal interessante en effectieve dribbels in waardoor het Prestige Team het spel makkelijker en sneller kon verplaatsen. Hier had vanaf dat moment Den Bosch U21 dan ook heel veel moeite mee. De tot dan toe onzichtbare spits van HHC Hardenberg Mike Veenstra (20) kwam in een tijdsbestek van 15 min veel beter in zijn spel en sloeg met twee demarages hard toe. De eerste keer liet hij zich wat uitzakken naar de flank en liet hij met zijn karakteristieke versnelling tegenstanders achter zich en wist hij met een fraaie assist de goed meegelopen Nino Noordanus van ADO Den Haag in de zestien te bereiken. Noordanus drukte na een goede aanname goed via binnenkant paal af. Zo stond het na 28 minuten spelen terecht 0-1 voor het Prestige Elite U21 team.

Na deze goal zette Prestige goed door en viel niet veel later dit keer op aangeven van Noordanus de knappe 0-2 van spits Mike Veenstra. De lange sterke snelle spits speelde met een fraai hoogstandje een tegenstander uit om daarna een snelle “een twee” met de talentvolle aanvaller Jesse Adah (18) in de kleine ruimtes aan te gaan. Eenmaal vrij 1 op 1 met de keeper bleef de spits tamelijk rustig en schoof hij gemakkelijk de 0-2 binnen.

Met deze stand op het bord gingen ze de rust in.
In de pauze werden de spelers wederom gewaarschuwd voor het te verwachten aanzetten van FC Den Bosch. Prestige begon daarom ook onveranderd aan de 2e helft. In het eerste kwartier kwam Prestige daarom ook nog niet in de problemen. Maar wederom na de wissels kakte de ploeg wat in en zette Jong Den Bosch goed door. 
In deze fase hadden de Boschenaren duidelijk het volledige overwicht wat dan ook leidde tot de aansluitingstreffer. Dit was kort nadat de Boschenaren daarvoor nog een strafschop miste tegen de zeer sterk spelende keeper Levi Antonissen. De 17 jarige Belgische reserve keeper van de beloften van Lierse SK is opbouwend van achteruit zeer sterk en treedde een paar keer goed op, op schoten van afstand. Een bekroning op zijn spel was dan ook een goed gestopte strafschop. Ook Prestige had nog wel wat grote kansen op de 1-3 maar beiden ploegen wisten na de 1-2 niet meer te scoren. Zo won het Elite Team opnieuw in 4 opeenvolgende jaren van de Brabanders, een puike prestatie van de mannen.

De mannen gaan zich nu opmaken voor de wedstrijd tegen de beloften van ADO den Haag U21 op dinsdag 22 November. Nog niet eerder in de geschiedenis speelden een Elite Team van Prestige tegen ADO Den Haag. Dus het beloofd een interessante confrontatie te worden. De wedstrijd zal om 11:45 aanvangen in het stadion bij ADO Den Haag en de toegang is gratis.
Bij Prestige Sports zullen dit keer profspelers Jamiro Monteiro, Gianni dos Santos, Jerson Cabral en Umaro Baldé deelnemen.