[google-translator]

Prestige Sports U21 team van clubloze en topamateur spelers verliest in laatste minuut nipt van FC Volendam U21

16/11/22

Op 25 oktober speelde ons Prestige Sports U21 team tegen FC Volendam U21. Bij beiden teams deden er ook een aantal hele talentvolle U18 jongens mee. In hun eerdere ontmoeting van afgelopen jaar verloor het Elite team met 2-1. Het was dus een leuke aangelegenheid om zich te revancheren.

In de eerste helft stond de elite U21 goed en had FC Volendam daarom veel moeite om balbezit om te zetten in goede kansen laat staan goals. Het was dan ook terecht dat juist Prestige op een 0-1 voorsprong kwam door een goal van de 16 jarige Esiaka Kromah. De jonge Belg komt uit voor City Pirates in Antwerpen maar heeft de interesse opgewekt van mening profclub uit het Zuiden waaronder Belgische en Nederlandse profclubs. Met een goed hard schot nadat zich op snelheid ontrok van de Volendamse defensie haalde hij de trekker over en bracht daarmee zijn team op een verdiende voorsprong.

Zo nu en dan kwam het Elite Team er daarna ook een paar keer goed uit en kregen zij wat kansen op de 0-2. Echter kwam FC Volendam af en toe ook gevaarlijk voor het doel en had het voor rust ook 1-1 kunnen staan ipv 0-2.

Net zoals vorig jaar maakten de wissels het Prestige Team niet sterker.

Na een kwartier kwam Volendam vastberaden uit de kleedkamer en gingen zij meteen vol ten aanval. En leken de jongens nog niet helemaal wakker. Twee momenten van onoplettendheid zorgden ervoor dat notabene uitgerekend Prestige Sports speler Reno Becker van Volendam (17) bij de tweede paal goed kon binnen lopen.

De jongeling uit Almere die via Prestige dit seizoen bij de Volendammers terecht kwam bekroonde daarmee een ijzersterke invalbeurt er zat zichtbaar een extra stukje motivatie om juist tegen het team van zijn management een mooie indruk te maken.

Niet veel later kwam FC Volendam ook op 2-1 en zo stond het dus binnen 10 min alweer 2-1 voor de thuisploeg. De gelijkmaker viel na goed aandringen alsnog voor Prestige uit een corner in de 72 minuut door uitblinker aan Prestige zijde centrale verdediger Henri Stanic hetzij wat gelukkig maar zeker wel terecht.

Beiden teams werden een nog een enkele keer gevaarlijk maar de wedstrijd leek af te stevenen op een 2-2 eindstand, echter na goed indribbelen van één van de centrale verdedigers aan Volendam kant viel de bal randje zestien nog 1x goed en schoot Volendam zich naar de overwinning daar een gelijkspel meer op zijn plek was geweest.

Al met al bij vlagen goed voetbal en een goeie intensiteit en zeker weer voor herhaling vatbaar. Namens Prestige Sports willen we graag via deze weg FC Volendam bedanken voor de wedstrijd, tot snel!