[google-translator]

Prestige Sports tekent 17-jarige Elite Team linksbenige uitblinker Jhaily Kirindongo

02/08/22

De ijzersterke boomlange centrale verdediger doorliep heel zijn jeugd bij DSVP in Pijnacker en werd al eens gescout door ADO Den Haag. Gek genoeg speelde hij bij zijn club wel altijd in de spits. Jhaily sloot ruim een jaar geleden aan bij de trainingen van de Prestige Elite Teams.
In het begin viel Jhaily nog niet eens zo heel erg op. Maar hij trainde keihard, was geduldig en leergierig.
Zo stroomde hij bij Prestige geleidelijk aan door naar iedere keer een hoger team.

“In de laatste linie staat er nu een ruwe diamant en is hij zelf ook heel snel enthousiast geworden over het spelen op die positie, dat is uiteindelijk ook het belangrijkste. Jhaily is uitzonderlijk sterk in de duels. Zo liet hij in wedstrijden tegen BVO’s zien te kunnen excelleren. Zo is hij ondertussen aanvoerder geworden van de Elite U18 en zet hij spelers neer alsof hij dit zijn hele leven al doet.

Voetballend en tactisch zal Jhaily nog wel stapjes moeten maken. Verder geen gebrek aan strijdlust, snelheid, agressiviteit en leiderschap. In de meest recente wedstrijd met de Elite U18 maakte hij tegen Roda JC U18 waar een uitstekende indruk. Zo stond hij dan ook meer dan zijn mannetje tegen de paar jaar oudere Saydou Bangura. Saydou Bangura is de spits van Roda JC U21 die over is gekomen van FC Kaiserslautern en al goed was voor 7 doelpunten in de voorbereiding bij de hoofdmacht van Roda JC. De jongeling heeft een karakteristieke speelstijl dat zijn team op sleeptouw kan nemen. Dat zie je niet snel op die leeftijd.

Ook Kirindongo maakt de overstap naar SV Charlois/Prestige U23 team in divisie 3. Als 17-jarige speler gaat hij zich staande moeten houden tegen spitsen die 3 tot 5 jaar ouder zullen zijn. Zodoende bereiden we hem voor voor een BVO in de toekomst” Aldus Niels van Osta, zaakwaarnemer en High potentials coördinator bij Prestige Sports.

Onder toeziend oog van zijn ouders en zus is hij bij ons op kantoor aan de Coolsingel gepresenteerd.

Welcome to the Prestige Family Jhaily!

We add Prestige to your sports….